Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο της DS και προέρχεται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο της DS και προέρχεται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Με έμπνευση το «βάτραχο» η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της DS

16/5/2024

Θα έχει τον τίτλο της ναυαρχίδας της DS.
Ανεπίσημο σχέδιο δείχνει το νέο ηλεκτρικό «βάτραχο».
Στην STLA Large πλατφόρμα έως 800 χιλιόμετρα αυτονομία.
Ενδεχομένως να ντεμπουτάρει μέσα στο 2025.

Θα έχει τον τίτλο της ναυαρχίδας της DS

Η Citroen DS ενδεχομένως θα επιστρέψει με το σήμα της μάρκας DS, ως η νέα ναυαρχίδα της γαλλικής premium μάρκας και ένα ανεπίσημο σχέδιο προαναγγέλλει την εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου. Το σχέδιο της ιστοσελίδας autoexpress, συνοδεύτηκε και από δηλώσεις του CEO της μάρκας, Olivier Francois, που επιβεβαίωσε πως στις σκέψεις της μάρκας είναι η επιστροφή του θρυλικού μοντέλου.

Ανεπίσημο σχέδιο δείχνει το νέο ηλεκτρικό «βάτραχο»

Στο ανεπίσημο σχέδιο, το μακρύ πίσω μέρος με τους κλειστούς τροχούς και το χαμηλό ύψος του μοντέλου είναι τα βασικά χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας την σύνδεση που υπάρχει με την Citroen DS. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει διαφορετική, πιο σύγχρονη προσέγγιση του «βάτραχου» με λεπτούς LED προβολείς και κάθετα LED φώτα ημέρας στις άκρες του προφυλακτήρα.

Στην STLA Large πλατφόρμα έως 800 χιλιόμετρα αυτονομία

Για να κατασκευάσει τη νέα της ναυαρχίδα η DS θα βασιστεί στα αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης της Stellantis και την πλατφόρμα STLA Large. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο παρελθόν, τα οχήματα που θα βασιστούν στην STLA Large πλατφόρμα θα έχουν μήκος 4.650 έως 5.400 χλστ., μεταξόνιο 2.870-3.075 χλστ., πακέτα μπαταριών 85 έως 118 kWh και αυτονομία έως 800 χλμ. Σε πρώτο χρόνο η αρχιτεκτονική θα είναι 400 βόλτ, αλλά θα ακολουθήσει και μία δεύτερη 800 βολτ λίγο αργότερα.

Ενδεχομένως να ντεμπουτάρει μέσα στο 2025

Επί του παρόντος, η DS δεν έχει γνωστοποιήσει το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του μοντέλου. Στο παρελθόν η Stellantis έχει αναφέρει πως θα γίνουν οκτώ λανσαρίσματα αυτοκινήτων βασισμένα στην πλατφόρμα STLA Large μεταξύ 2024 και 2026. Έτσι, δεν αποκλείεται η πρώτη εμφάνιση του μοντέλου να γίνει μέσα στο 2025, όταν συμπληρώνονται και 70 χρόνια από το ντεμπούτο του αρχικού DS 19.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις