Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Με ποιο κόλπο δεν θα ξαναχρειαστείτε ποτέ υαλοκαθαριστήρες

Με ποιο κόλπο δεν θα ξαναχρειαστείτε ποτέ υαλοκαθαριστήρες

22/2/2024

Η οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο γίνεται πολύ κουραστική όταν βρέχει και οι υαλοκαθαριστήρες δουλεύουν στο φουλ. Ωστόσο υπάρχει ένα κόλπο που κάνει τη χρήση των υαλοκαθαριστήρων περιττή, ενώ ταυτόχρονα κρατάει το παρμπρίζ διαρκώς καθαρό.

Αξιζει να μαθετε

Με το υδροαπωθητικό σπρέι το παρμπρίζ μένει καθαρό μετά τη βροχή

Αυτή την περίοδο οι βροχές είναι ένα αρκετά συχνό καιρικό φαινόμενο. Μετά τη βροχή οι σταγόνες στεγνώνουν πάνω στο παρμπρίζ και αφήνουν σημάδια. Ως αποτέλεσμα, σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων, το αυτοκίνητο φαίνεται συνέχεια βρόμικο. Μία αποτελεσματική λύση είναι το υδροαπωθητικό σπρέι, το οποίο όταν εφαρμόζεται, οι σταγόνες της βροχής γλιστράνε και δεν στεγνώνουν πάνω στο παρμπρίζ. Ταυτόχρονα, μειώνεται και η χρήση του υγρού στα πιτσιλιστήρια, αφού οι σταγόνες τις βροχής γλιστράνε και απομακρύνονται μόνες τους από το παρμπρίζ. Επομένως δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε τους υαλοκαθαριστήρες.
 

Φτιάξε το δικό σου υδροαπωθητικό σπρέι και γλίτωσε χρήματα

Ιδανικότερη συνθήκη για να φανεί η δράση του υδροαπωθητικού μείγματος είναι η οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο. Το αυτοκίνητο αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες και η βροχή γλιστράει χωρίς να απαιτείται η εντατική χρήση των υαλοκαθαριστήρων. Τα υδροαπωθητικά σπρέι πωλούνται στο εμπόριο και μπορεί κανείς να τα βρει με περίπου 5 ευρώ. Ωστόσο, με κόστος περίπου μισό ευρώ (το ένα δέκατο της τιμής του εμπορίου), υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να παρασκευάσετε μόνοι σας ένα πολύ αποτελεσματικό υδροαπωθητικό σπρέι. Τα δύο υλικά που χρειάζονται τα βρίσκουμε όλοι στο σπίτι μας.
 

Ποια είναι η «συνταγή» με τα δύο υλικά για καθαρό παρμπρίζ

Η «συνταγή» είναι πολύ απλή. Μέσα σε ένα δοχείο ψεκασμού (όπως αυτά που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό των τζαμιών στο σπίτι), ρίχνουμε 250 με 300 ml νερού και προσθέτουμε γύρω στα 50 ml μαλακτικού για τα ρούχα (περίπου ένα καπάκι). Ανακατεύουμε μέχρι τα δύο υγρά να «δέσουν», και το μείγμα είναι έτοιμο προς χρήση.
 

Το σπρέι πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά για να είναι αποτελεσματικό

Για να δράσει αποτελεσματικά, το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό. Αν δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, αφαιρέστε ή προσθέστε νερό. Τέλος, πρέπει να θυμάστε ότι οι ιδιότητες του υγρού που φτιάξατε είναι προσωρινές, επομένως πρέπει να ψεκάζετε το παρμπρίζ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ειδικά όταν βρέχει συχνά και εντατικά.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε