Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μεγαλύτερη η επιδότηση απόσυρσης ΙΧ για αγορά ηλεκτρικού

Μεγαλύτερη η επιδότηση απόσυρσης ΙΧ για αγορά ηλεκτρικού

3/4/2024

Δεν αναφέρθηκε στη βασική επιδότηση των 8.000 ευρώ.
Θα ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ η επιδότηση απόσυρσης ΙΧ για αγορά ηλεκτρικού.
Σταϊκούρας: «Θέλουμε ηλεκτροκίνηση με ανανέωση του στόλου οχημάτων».

Αξιζει να μαθετε

Δεν αναφέρθηκε στη βασική επιδότηση των 8.000 ευρώ

Μεγαλύτερο θα είναι στο νέο κύκλο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το χρηματικό ποσό με το οποίο επιδοτείται η απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου για την απόκτηση καινούργιου ηλεκτρικού. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ωστόσο δεν επεκτάθηκε στη στάνταρ επιδότηση των 8.000 ευρώ.

Θα ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ η επιδότηση απόσυρσης ΙΧ για αγορά ηλεκτρικού

Στο τέλος του Απριλίου θα ολοκληρωθεί το κρατικό πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», για να δώσει την σκυτάλη στον τρίτο κύκλο και το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3». Σε δηλώσεις του για αυτό ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε πως οι πόροι στο νέο κύκλο θα είναι περισσότεροι σε σχέση με αυτούς του κύκλου που ολοκληρώνεται. Ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν ξεκαθάρισε αν η στάνταρ επιδότηση των 8.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού θα αυξηθεί. Υποσχέθηκε όμως πως η επιπλέον επιδότηση που δίνεται για απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου, που αυτή τη στιγμή ορίζεται στα 1.000 ευρώ, θα αυξηθεί.

Σταϊκούρας: «Θέλουμε ηλεκτροκίνηση με ανανέωση του στόλου οχημάτων»

Αναλυτικά ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε: «Σχεδιάζουμε σήμερα το "Κινούμαι Ηλεκτρικά 3". Διασφαλίσαμε τους πόρους, οι οποίοι θα είναι περισσότεροι από το "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2". Θέλουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και αυτό θα πράξουμε. Υφίσταται ήδη και θα ενισχυθεί περισσότερο η σύνδεση της απόσυρσης οχημάτων με την ανανέωση του στόλου με ηλεκτρικά οχήματα. Αυτή τη στιγμή είναι +1.000 ευρώ για όποιον έχει προχωρήσει και σε απόσυρση οχήματος. Θα το ενισχύσουμε αυτό το ποσό. Ο στόχος μας δεν είναι μόνο να μεταβούμε στην ηλεκτροκίνηση, που με βάση τους κανόνες της ΕΕ μετά από μία δεκαετία θα πρέπει να πωλούνται μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά ταυτόχρονα να αποσύρουμε ένα κομμάτι του στόλου που είναι παλαιότερο».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις