Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μπαταρία διατηρεί χωρητικότητα 95% μετά από 482.000+ χιλιόμετρα!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μπαταρία διατηρεί χωρητικότητα 95% μετά από 482.000+ χιλιόμετρα!

4/1/2024

Η μπαταρία στερεάς κατάστασης της QuantumScape δοκιμάστηκε από τη VW.
Μετά από 1.000 κύκλους φόρτισης κράτησε πάνω από το 95% της χωρητικότητας.
Καλύτερα τα αποτελέσματα των δοκιμών απ' ότι περίμεναν.
«Δεν γερνάει η μπαταρία» είπε ο επικεφαλής της εταιρείας που τη δοκίμασε.

Η μπαταρία στερεάς κατάστασης της QuantumScape δοκιμάστηκε από τη VW

Νέα μπαταρία στερεάς κατάστασης για ηλεκτρικά οχήματα αποκάλυψε η εταιρεία QuantumScape. Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, διατηρεί τη χωρητικότητα της στο 95% μετά από 1.000 κύκλους φόρτισης που ισοδυναμούν με 480.000+ χιλιόμετρα. Η Volkswagen δοκίμασε πρόσφατα τη μπαταρία λιθίου στερεάς κατάστασης και διαπίστωσε ότι η μπαταρία «δεν γερνάει».

Μετά από 1.000 κύκλους φόρτισης κράτησε πάνω από το 95% της χωρητικότητας

Η QuantumScape ισχυρίζεται πως η μπαταρία της, κατά τη διάρκεια της δοκιμής της από τη Volkswagen, υποβλήθηκε σε περισσότερους από 1.000 κύκλους φόρτισης, μετά την ολοκλήρωση των οποίων κράτησε περισσότερο από το 95% της χωρητικότητάς της. Σύμφωνα με την QuantumScape η επίδοση της μπαταρίας αυτή ισοδυναμεί με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει οδηγήσει περισσότερα από 482.803 χιλιόμετρα!

Καλύτερα τα αποτελέσματα των δοκιμών απ' ότι περίμεναν

Ο βασικός στόχος της QuantumScape είναι η μπαταρία της να διατηρήσει 80% της χωρητικότητάς της μετά από 800 κύκλους φόρτισης, αλλά υπογράμμισε πως τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν ακόμα καλύτερα. Επίσης σημείωσε ότι τα αποτελέσματα ξεπερνούν κατά πολύ το βιομηχανικό πρότυπο που κάνει λόγο για 700 κύκλους φόρτισης διατηρώντας παράλληλα το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας.

«Δεν γερνάει η μπαταρία» είπε ο επικεφαλής της εταιρείας που τη δοκίμασε

Τέλος, δηλώσεις για τη νέα μπαταρία που δοκιμάζεται έκανε και ο διευθύνων σύμβουλος της PowerCo, Frank Blome τονίζοντας: «Αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέλιξης θα έχουμε πιθανότατα μία μπαταρία που επιτρέπει μεγάλες αποστάσεις, μπορεί να φορτιστεί εξαιρετικά γρήγορα και πρακτικά δεν γερνάει».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις