Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Nissan: Έδειξε τη γραμμή παραγωγής για μπαταρίες στερεάς κατάστασης
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nissan: Έδειξε τη γραμμή παραγωγής για μπαταρίες στερεάς κατάστασης

16/4/2024

Στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από τη νέα γραμμή παραγωγής.
Καλύτερες από τις λιθίου οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης.
19 νέα ηλεκτρικά έως το 2030 θα λανσάρει η Nissan.
Μόνο ηλεκτρικά τα Nissan στην Ευρώπη.

Στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από τη νέα γραμμή παραγωγής

Την πιλοτική γραμμή παραγωγής για μπαταρίες στερεάς κατάστασης παρουσίασε σήμερα η Nissan. Η νέα γραμμή παραγωγής, που συνεχίζει να είναι υπό κατασκευή, βρίσκεται στο εργοστάσιο, στην πόλη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας και αποτελεί ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα της μάρκας στην πορεία προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Καλύτερες από τις λιθίου οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Η Nissan αναφέρει πως οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης έχουν τη δυνατότητα για ενεργειακή πυκνότητα περίπου διπλάσια από τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, απαιτούν σημαντικά μικρότερο χρόνο φόρτισης και έχουν χαμηλότερο κόστος παραγωγής, εξαιτίας των υλικών που χρησιμοποιούνται. Η Nissan σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μπαταρίες στερεάς κατάστασης σε μια ευρεία γκάμα οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Pick-up, καθιστώντας τα ηλεκτρικά της πιο ανταγωνιστικά.

19 νέα ηλεκτρικά έως το 2030 θα λανσάρει η Nissan

Η νέα γραμμή παραγωγής αποτελεί και αυτή ένα μέρος του μακροπρόθεσμου προγράμματος «Nissan Ambition 2030». Σε αυτό περιλαμβάνεται και το λανσάρισμα 27 ηλεκτροκίνητων Nissan- Infiniti έως το 2030, εκ των οποίων τα 19 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Τρία από τα αμιγώς ηλεκτρικά θα είναι τα νέα Juke και Qashqai, αλλά και το LEAF τρίτης γενιάς.

Τέλος, η Nissan έχει επιβεβαιώσει πως πλέον θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, πριν σταματήσει εντελώς τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στη «γηραιά ήπειρο» από το 2030. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις