Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Nissan: Επιβεβαίωσε την έλευση των ηλεκτρικών Juke και Qashqai
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nissan: Επιβεβαίωσε την έλευση των ηλεκτρικών Juke και Qashqai

Διαβάστηκε από 5243 αναγνώστες - 24/11/2023

Στο Σάντερλαντ η κατασκευή των ηλεκτρικών Juke, Qashqai και του νέου LEAF.
Το LEAF τρίτης γενιάς θα εμπνέεται από το Chill-Out concept.
Τα ηλεκτρικά Juke και Qashqai θα έχουν στοιχεία των Hyper Punk και Hyper Urban.
Οικοσύστημα παραγωγής ηλεκτρικών το εργοστάσιο στο Σάντερλαντ.

Στο Σάντερλαντ η κατασκευή των ηλεκτρικών Juke, Qashqai και του νέου LEAF

Η Nissan ανακοίνωσε επίσημα τον ερχομό των ηλεκτρικών Juke και Qashqai μαζί με την επόμενη γενιά του LEAF. Παράλληλα η μάρκα επιβεβαίωσε πως και τα τρία αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο εργοστάσιό της, στην πόλη Σάντερλαντ του Ην. Βασιλείου.

Το LEAF τρίτης γενιάς θα εμπνέεται από το Chill-Out concept

Εκτός από το εργοστάσιο που θα κατασκευάσει τα τρία νέα ηλεκτρικά, η ιαπωνική φίρμα έδωσε κάποια επιπλέον στοιχεία για αυτά αναφορικά με τη σχεδίασή τους. Ξεκινώντας από την τρίτη γενιά του LEAF, το μοντέλο αναμένεται να φτάσει το 2026 και θα είναι σχεδιαστικά εμπνευσμένο από το Chill-Out concept του 2021.

Τα ηλεκτρικά Juke και Qashqai θα έχουν στοιχεία των Hyper Punk και Hyper Urban

Από κει και μετά η Nissan επιβεβαίωσε πως στην ηλεκτρική του εκδοχή το Juke θα φέρει στοιχεία από το πρωτότυπο Hyper Punk που αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Qashqai, με τη σειρά του, θα αντλήσει έμπνευση από το concept Hyper Urban, που επίσης είδαμε στο Σαλόνι του Τόκιο.

Οικοσύστημα παραγωγής ηλεκτρικών το εργοστάσιο στο Σάντερλαντ

Τέλος, η Nissan στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως το εργοστάσιο στο Σάντερλαντ θα συνεχίσει απρόσκοπτά τη λειτουργία του για τα επόμενα χρόνια, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει ζωντανές τις περίπου 7.000 θέσεις εργαζομένων. Από κει και πέρα, υπογραμμίζει ότι, τα σημερινά νέα βασίζονται στην αρχική επένδυση 1 δισ. λιρών εκείνης και των συνεργατών της για τη δημιουργία του EV36Zero, μεταμορφώνοντας τις εγκαταστάσεις παραγωγής στο Σάντερλαντ και δημιουργώντας ένα παγκόσμιο οικοσύστημα παραγωγής ηλεκτρικών.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις