Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Nissan: Θα πραγματοποιεί αυτόματους ελιγμούς αποφυγής σύγκρουσης

Nissan: Θα πραγματοποιεί αυτόματους ελιγμούς αποφυγής σύγκρουσης

19/12/2023

Τα Nissan θα αποφεύγουν την σύγκρουση σε διασταυρώση
Ανιχνεύει ταχύτητα, θέση και πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης
Τεράστια τα οφέλη για την μείωση των ατυχημάτων σε όλο τον κόσμο.

Αποφυγή σύγκρουσης διασταυρώσεων

Η Nissan θέλει να εξελίξει από σήμερα, μια τεχνολογία ασφάλειας που θα μπορούσε να μειώσει εξωπραγματικά τα τροχαία ατυχήματα στις διασταυρώσεις. Η εξέλιξη αυτής της προηγμένης τεχνολογίας υποβοήθησης οδηγού, είναι μέρος του οράματος της ιαπωνικής βιομηχανίας (Ambition 2030), για πιο ασφαλείς μετακινήσεις στους δρόμους. Το σύστημα βασίζεται στο LIDAR νέας γενιάς, και χρησιμοποιεί δεδομένα «αληθινής εδαφικής αντίληψης», ώστε το αυτοκίνητο να πραγματοποιεί αυτόματους ελιγμούς αποφυγής σύγκρουσης.   

Ανιχνεύει ταχύτητα, θέση και πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης

Τα ατυχήματα που προκαλούνται από σφάλμα των οδηγών σε διασταυρώσεις, έχουν σχεδόν πάντα δραματικές συνέπειες. Το σύστημα που σχεδιάζει η Nissan, παρέχει βελτιωμένη υποστήριξη σε δύσκολες καταστάσεις, μέσω προηγμένων δυνατοτήτων ανίχνευσης και λήψης αποφάσεων. H νέα λογική ελέγχου για την αποφυγή σύγκρουσης στις διασταυρώσεις, μπορεί να ανιχνεύσει την ταχύτητα, τη θέση, άρα και τον πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης με άλλο διερχόμενο όχημα, από πλευρική κατεύθυνση. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι πως το νέο σύστημα ασφαλείας έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται άμεσα στη μεταβαλλόμενη κατάσταση μέσω βημάτων, όπως η ενεργοποίηση έκτακτης ανάγκης των φρένων ή η απελευθέρωση των φρένων όταν ο πιθανός κίνδυνος έχει ήδη αποφευχθεί. 

Yokohama Lab και τεχνητή νοημοσύνη

Το Yokohama Lab είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό κέντρο στην Ιαπωνία, που ερευνά τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει χρήσιμη η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης στην αυτοκινητοβιομηχανία. Αποστολή του Yokohama Lab είναι, τα αυτοκίνητα της Nissan με την φυσική τους υπόσταση, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην πραγματικότητα, τα αποτελέσματα που λαμβάνονται μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και να μπορούν να τα επεξεργαστούν σε πραγματικό χρόνο. Μην ξεχνάμε πως, η σύγχρονη τεχνητή νοημοσύνη (AI), είναι βασισμένη σε μεγάλα δεδομένα, και υπερέχει στην ανάλυση και έκφραση πληροφοριών στον κυβερνοχώρο. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε