Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νο2 σε πωλήσεις η «αμετανόητη» Toyota, σε δεύτερη μοίρα τα ηλεκτρικά

Νο2 σε πωλήσεις η «αμετανόητη» Toyota, σε δεύτερη μοίρα τα ηλεκτρικά

9/2/2024

Η Toyota δεν εστιάζει την παραγωγή της στα ηλεκτρικά, ωστόσο πετυχαίνει τους στόχους για τους ρύπους που ορίζει η Ε.Ε. Παρουσίασε 8% αύξηση στις πωλήσεις της το 2023 στην Ευρώπη, τα περισσότερα αυτοκίνητα ήταν υβριδικά.

Αξιζει να μαθετε

Νο2 στις πωλήσεις το 2023 η Toyota, αφοσιωμένη στα υβριδικά

Για το 2023, η Toyota ήταν η δεύτερη σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη. Σε αντίθεση με αρκετές ανταγωνιστικές εταιρείες, η Toyota δεν εστιάζει αποκλειστικά στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά έχει ως «προπύργιο» τα υβριδικά αυτοκίνητα. Περίπου το 70% των πωλήσεων της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά ήταν ήπια υβριδικά, Plug-in υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ στις ΗΠΑ το ποσοστό προσεγγίζει το 100%. Ωστόσο, το μοναδικό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας, το bZ4X, πούλησε μόλις 17.381 αντίτυπα. Ταυτόχρονα, το μοναδικό Plug-in υβριδικό που κυκλοφόρησε πέρσι ήταν το RAV4, ενώ και το καινούργιο C-HR θα είναι διαθέσιμο σε Plug-in.
 

Πούλησε 828.484 αυτοκίνητα, 8% αύξηση των πωλήσεων μέσα στο 2023

Το 2023, η ιαπωνική εταιρεία πούλησε 828.484 αυτοκίνητα στην Ευρώπη, αριθμός που μεταφράζεται σε 8% αύξηση των πωλήσεων. Στην τρίτη θέση φιγουράρει η Audi με περίπου 100.000 πωλήσεις λιγότερες. Παρόλο που η Toyota έρχεται δεύτερη, ωστόσο είναι η πρώτη μη-ευρωπαϊκή εταιρεία στην κατάταξη, αφού στην πρώτη θέση βρίσκεται η VW.
 

Best-sellers τα υβριδικά Yaris, Yaris Cross και Corolla

Τα τρία best-sellers της Toyota ήταν το Yaris, το Yaris Cross και το Corolla, τα οποία ήταν διαθέσιμα με υβριδικό κινητήρα και καλύπτουν μεγάλο εύρος των αναγκών στο αγοραστικό κοινό. Επίσης, είναι πολύ πιο οικονομικά από τα αμιγώς ηλεκτρικά. Ο Tom Fux, επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της Toyota, εστιάζει στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου για να εξηγήσει την επιτυχία των υβριδικών Corolla και Yaris. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στόχος της εταιρείας είναι «το 2026 να έχει 15 οχήματα μηδενικών εκπομπών στον στόλο της».
 

Η Toyota πετυχαίνει τους στόχους της Ε.Ε. για τους ρύπους χωρίς να «ιδρώνει» για τα ηλεκτρικά

Παρόλο που τα υβριδικά της Toyota έχουν από τις χαμηλότερες εκπομπές της κατηγορίας, θα αναγκαστούν σύντομα να εντάξουν στη γκάμα τους περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά, ώστε να μειώσουν περισσότερο τις εκπομπές τους. Ωστόσο, η Toyota αναμένεται να πετύχει τους στόχους των ρύπων που έχει ορίσει η Ε.Ε. ως το 2025, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να επεκτείνει τον στόλο των υβριδικών της.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε