Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οθόνες και έξω από το αυτοκίνητο;

Οθόνες και έξω από το αυτοκίνητο;

18/1/2024

Με σκοπό να μειώσουν τα τροχαία ατυχήματα ,ε πεζούς, μια νέα τεχνολογία με οθόνες στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, παρουσίασε η Ιταλική εταιρία Marelli.

Κατέκλυσαν το εσωτερικό, τώρα ήρθε η ώρα για το εξωτερικό του αυτοκινήτου

Εδώ και κάμποσα χρόνια, οι οθόνες είναι ένα από τα πιο must gadget που έχουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Το κοινό πλέον την θεωρεί απαραίτητη, και μάλιστα τους ενδιαφέρει να είναι όσο πιο μεγάλη σε μέγεθος. Δεν είναι λίγοι βέβαια αυτοί που μιλούν για, tablets με ρόδες, για έντονο αποπροσανατολισμό από τον δρόμο κ.λ.π.. 

Οθόνες και στο εξωτερικό

Η Marelli είναι μια Ιταλική εταιρία, που παρουσίασε ένα σύστημα με οθόνες στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, που θα φροντίζουν για την επικοινωνία των αυτοκινήτων με τους υπόλοιπους χρήστες στον δρόμο. Το σύστημα της εταιρείας ονομάζεται Intelligent Social Display και χρησιμοποιεί κάποια πάνελ με LED στοιχεία, ενσωματωμένα στις εισαγωγές αέρα του μπροστινού προφυλακτήρα. Τα πάνελ αυτά, μπορούν να αναπαράγουν σύμβολα ή μηνύματα.

Στόχος η μείωση των ατυχημάτων με πεζούς

Το σκεπτικό πίσω από μια τέτοια τεχνολογία, είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων με πεζούς. Το Intelligent Social Display θα μπορεί να υποδείξει στους πεζούς πληροφορίες, όπως, πότε το αυτοκίνητο βρίσκεται σε αυτόνομη λειτουργία, πότε ετοιμάζεται να στρίψει, πότε φρενάρει κ.λ.π.. Η είκονα ως μέθοδος προειδοποίησης, θεωρούν πως θα είναι πιο αποτελεσματική για να μπορούν οι πεζοί με μεγαλύτερη ταχύτητα, να επεξεργαστούν τις πληροφορίες που θα μεταδίδει η οθόνη. 

Εξετάζει παρόμοιες λύσεις και η Skoda

Η Τσέχικη βιομηχανία αυτοκινήτων, εξετάζει και αυτή ένα παρόμοιο σύστημα, όπου οθόνη θα είναι η μάσκα των μοντέλων της. Συγκεκριμένα, μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος οδικής ασφάλειας, στο πλαίσιο του οποίου η μάσκα του Enyaq iV, μετατρέπεται σε panel LED και ενημερώνει τους πεζούς, με πληροφορίες. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις