Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα Mercedes-Benz GLB: Ευρύχωρο οικογενειακό SUV με πλούσιο εξοπλισμό
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Mercedes-Benz GLB: Ευρύχωρο οικογενειακό SUV με πλούσιο εξοπλισμό

15/4/2024

Ανανεωμένη σχεδίαση μπροστινού και πίσω τμήματος!
Βελτιωμένος βασικός εξοπλισμός με καθίσματα ανέσεων σε ARTICO/ύφασμα, δερμάτινο τιμόνι και ανεξάρτητη διπλή οθόνη.
Αναβαθμισμένο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης και νέα γενιά MBUX.
Ήπια υβριδικά με βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt.

Ανανεωμένη σχεδίαση μπροστινού και πίσω τμήματος

Η Mercedes-Benz κάνει την GLB, το ευρύχωρο compact SUV της, ακόμη πιο ελκυστική για τους αγοραστές της. Ο μπροστινός προφυλακτήρας νέας σχεδίασης με εμφανές προστατευτικό του υποδαπέδου παραπέμπει στα offroad γονίδια του αυτοκινήτου, ενώ η επένδυση ψυγείου SUV με τέσσερις οριζόντιες γρίλιες και κεντρικό αστέρι Mercedes εντείνει αυτήν την εντύπωση. Το αθλητικό σχήμα των ώμων, με συνεκτικά διαμορφωμένες γραμμές, δημιουργεί ένα ενδιαφέρον παιχνίδι φωτοσκιάσεων και τονίζει οπτικά το πλάτος του πίσω τμήματος του αυτοκινήτου.
 
Οι νέοι εντυπωσιακοί προβολείς και τα εξολοκλήρου LED πίσω φώτα αναβαθμίζουν την εμφάνιση, ενώ η γκάμα επιλογών έχει πλέον εμπλουτιστεί με τέσσερα επιπλέον σχέδια ζαντών και το νέο μεταλλικό χρώμα βαφής Spectral Blue. Στον βασικό εξοπλισμό της νέας GLB περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών σχεδίασης πέντε ακτίνων σε πολύ γυαλιστερό μαύρο. Ωστόσο, η GLB μπορεί επίσης να διαμορφωθεί με ζάντες 18 έως 20 ιντσών.
 

Βελτιωμένος βασικός εξοπλισμός με καθίσματα ανέσεων σε ARTICO/ύφασμα, δερμάτινο τιμόνι και ανεξάρτητη διπλή οθόνη.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά στο αισθητά αναβαθμισμένο εσωτερικό είναι η ανεξάρτητη διπλή οθόνη. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μια οθόνη οργάνων 7 ιντσών και μια οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών, ενώ με το πακέτο advantage είναι διαθέσιμες δύο ευρείες οθόνες 10,25 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό. Τα στρογγυλά στόμια αεραγωγών με εμφάνιση στροβίλου αποπνέουν σπορ κομψότητα και δημιουργούν αντίθεση με τα ευθύγραμμα, χαρακτηριστικά offroad στοιχεία από αλουμίνιο του εσωτερικού. Το τιμόνι της τρέχουσας γενιάς που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό είναι επενδυμένο με δέρμα, ενώ κατόπιν παραγγελίας διατίθεται με επένδυση από συνθετικό δέρμα ARTICO. Επιπλέον, για πρώτη φορά διατίθεται ένα θερμαινόμενο τιμόνι για τη γραμμή εξοπλισμού AMG Line.

Αναβαθμισμένο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης και νέα γενιά MBUX.

Η GLB είναι πλέον εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά του MBUX με στυλ οθόνης νέας σχεδίασης. Το στυλ «Classic» παρέχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό, ενώ το στυλ «Sporty» εντυπωσιάζει με το δυναμικό στροφόμετρο. Όσοι αρκούνται στο βασικό περιεχόμενο μπορούν να επιλέξουν το διακριτικό στυλ «Discreet». Σε συνδυασμό με τους τρεις τρόπους λειτουργίας Navigation, Assistance και Service και τους 10 κόσμους χρωμάτων του ατμοσφαιρικού φωτισμού, οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Όλες οι προηγούμενες λειτουργίες, όπως Μέσα, Τηλέφωνο ή Όχημα, εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες, ενώ ο χειρισμός τους μπορεί να πραγματοποιείται άνετα από την οθόνη αφής ή από τα pad πλοήγησης με το δάχτυλο που υπάρχουν στο τιμόνι.
 
Η νέα σχεδίαση και η βελτιωμένη απόδοση ήταν τα βασικά σημεία έμφασης κατά την ανανέωση του συστήματος τηλεματικής. Για περαιτέρω συνδεσιμότητα, η GLB διαθέτει πλέον μία πρόσθετη θύρα USB-C και αυξημένη ισχύ φόρτισης USB, ενώ όλες οι θύρες USB είναι φωτιζόμενες.  
 

Ήπια υβριδικά με βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt.

Η νέα GLB διατίθεται στην Ελλάδα με τέσσερις επιλογές βενζινοκινητήρων και τρεις επιλογές πετρελαιοκινητήρων. Η γκάμα περιλαμβάνει τετρακύλινδρα σύνολα με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT επτά ή οκτώ ταχυτήτων. Οι δύο βενζινοκινητήρες υψηλότερης απόδοσης διατίθενται με το μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Σελ.
2
Απλουστευμένη λογική των προσφερόμενων πακέτων εξοπλισμού με πλούσιο βασικό εξοπλισμό
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε