Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποιο είναι το φθηνότερο diesel αυτοκίνητο στην Ελλάδα;

Ποιο είναι το φθηνότερο diesel αυτοκίνητο στην Ελλάδα;

15/1/2024

Τα αυτοκίνητα diesel στην Ελλάδα έχουν μεγάλο και φανατικό κοινό, ακόμα και σήμερα που οι πιο πολλές βιομηχανίες έχουν βγάλει τους πετρελαιοκινητήρες από την στρατηγική τους. Ποιο είναι λοιπόν το πιο φθηνό diesel αυτοκίνητο στην Ελλάδα;

Το diesel ζει ακόμα

Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι επιλογές σε diesel κινητήρες να μην είναι και πάρα πολλές, αλλά ήταν, είναι και θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους κάνουν πολλά χιλιόμετρα, κάθε χρόνο. Ξέχωρα από την πιο οικονομική χρήση, τα diesel αυτοκίνητα έχουν σαν μεγάλο τους «ατού», την τεράστια αυτονομία κίνησης

Το Citroen C3 είναι το φθηνότερο diesel της Ελληνικής αγοράς

Το Citroen C3 είναι ένα από τα αυτοκίνητα που πούλησαν, πιο πολύ την περσινή χρονιά στην Ελλάδα, αφού η Γαλλική βιομηχανία έχει ανέβει αισθητά πλέον στις προτιμήσεις τους Ελληνικού κοινού. Διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης και diesel, με μια ιδιαίτερη εξωτερική σχεδίαση και χώρους ικανούς σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως, στο C3 θα βολευτούν με άνεση 4 ενήλικες επιβάτες και οι αποσκευές τους θα χωρέσουν με άνεση στο πορτμπαγκάζ των 300 λίτρων.

Με τον αναβαθμισμένο 4κύλινδρο 1,5 BlueHDi

Το C3 diesel, είναι εξοπλισμένο με τον αναβαθμισμένο 4κύλινδρο 1,5 BlueHDi που στην συγκεκριμένη εφαρμογή αποδίδει 100 ίππους στις 3.500 σ.α.λ. και 250 Nm στις 1.750 σ.α.λ. Το κύριο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου κινητήρα, είναι ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, με την μέση τιμή να ορίζεται στα 4,4 λτ./100 χλμ. ενώ με το 45άρι ρεζερβουάρ καυσίμου, η αυτονομία του ξεπερνά τα 1.000 χλμ. διαδρομής.

Πλούσιο ακόμα και από την βασική του έκδοση

Ακόμα ένα θετικό της έκδοσης diesel του Citroen C3, είναι πως η βασική του έκδοση είναι ιδιατέρως καλά εξοπλισμένη, αφού περιλαμβάνει έξι αερόσακους, ESP, Hill Assist, cruise control, speed limiter, σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας (AFIL), σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, σύστημα προσαρμογής στο όριο κυκλοφορίας (Intelligent Speed Adaption), σύστημα ειδοποίησης ξεκούρασης οδηγού, κλιματισμό, προβολείς LED Vision, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέφτες, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος, αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα σε ποσοστό 60/40 και προβολείς ομίχλης.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις