Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποιο χρώμα δεν θα έπαιρνες ποτέ; Απλό, μεταλλικό ή περλέ;

Ποιο χρώμα δεν θα έπαιρνες ποτέ; Απλό, μεταλλικό ή περλέ;

9/12/2023

Το λευκό χρώμα είναι η αγαπημένη επιλογή αυτοκινήτου, το μαύρο ακολουθεί. Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα; Θα πλήρωνες κάτι παραπάνω για μεταλλικό ή περλέ, ή είσαι καλυμμένος και με το απλό;

Ο κόσμος δεν θέλει χρωματιστά αυτοκίνητα - Τι «παίζει» στην Ελλάδα με το σκούρα;

Ο Ευρωπαίος οδηγός, σιγά-σιγά, δείχνει την προτίμησή του στα πιο ουδέτερα χρώματα. ¶σπρο και μαύρο έχουν την μερίδα του λέοντος, με τα λοιπά χρωματιστά να ακολουθούν.  Τι συμβαίνει στην Ελλάδα; Το σκούρο πουλάει, ίσως γιατί τα σκούρα αυτοκίνητα φαίνονται και premium. Ακόμη κι αν κάνει δύσκολη τη ζωή των ιδιοκτητών του. Διότι σε εμάς τα σκούρα χρώματα «πάσχουν» το καλοκαίρι. Είναι γνωστή η διαφορά που κάνει το χρώμα στη θερμοκρασία της καμπίνας, και ακόμη περισσότερο στην αποτελεσματικότητα του κλιματισμού.

Σκουρόχρωμα αυτοκίνητο, πιο φανερή η βρωμιά

Θα πει κανείς, υπάρχουν και άλλα προβλήματα με το σκούρο χρώμα. Για παράδειγμα, λερώνει γρήγορα. Ειδικά στην Ελλάδα με τη σκόνη και τους βρώμικους δρόμους, τα σκούρα αυτοκίνητα δείχνουν πιο βρώμικα από τα ανοιχτόχρωμα, και παραδόξως ακόμη και τα άσπρα δείχνουν πιο καθαρά.

Απλό ή μεταλλικό - Πού διαφέρουν;

Βέβαια, αν θέλετε τη γνώμη μας, το σημαντικότερο με ένα χρώμα είναι άλλο. Το απλό, σου αρέσει ή όχι; Εξίσου σημαντική είναι και η ποιότητα αυτού του. Απλό, μεταλλικό ή περλέ; Ποιες είναι οι διαφορές τους;
 
Καταρχάς, δημοφιλέστερη επιλογή είναι το μεταλλικό χρώμα. Η σύστασή του διαφέρει λόγω της προσθήκης κόκκων μετάλλου (συνήθως αλουμίνιο). Κάθε μάρκα επιλέγει διαφορετική αναλογία πρόσμιξης ανάλογα με την αντοχή και την τελική εμφάνιση που επιθυμεί να δώσει στο αμάξωμα. Σε σχέση με τις απλές βαφές, τα έξοδα παρασκευής δεν είναι αυξημένα, αλλά η πολυπλοκότητα της διαδικασίας βαψίματος είναι η αιτία του αυξημένου κόστους. Πιθανώς η διόρθωση σε περίπτωση σύγκρουσης να απαιτεί γνώσεις και εμπειρία, αλλά η αντοχή στο χρόνο και η εντυπωσιακή εμφάνιση, είναι οι βασικότερες αιτίες που αυτού του είδους οι βαφές εξακολουθούν να αποτελούν την πρώτη επιλογή των καταναλωτών, ειδικά όταν «στρέφονται» σε σκούρες αποχρώσεις.

Έχεις ακούσει για το περλέ;

Περισσότερο... premium ύφος έχει το περλέ χρώμα. Σε αυτό η σύστασή διαφέρει στο ότι αντί για αλουμίνιο προστίθενται κόκκοι μαρμαρυγιών. Πρόκειται για ένα ορυκτό που μοιάζει με το φυσικό μαργαριτάρι και συμπεριφέρεται σαν ένα πρίσμα, μιας και το φως διαθλάται μέσα σε κάθε κόκκο. Όσον αφορά στην αντοχή του συγκεκριμένου είδους βαφών δεν παρατηρούνται μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα μεταλλικά χρώματα, ενώ το κόστος είναι σημαντικά αυξημένο. Παρ όλα αυτά, επιλέγονται σε πολυτελή αυτοκίνητα λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισης. Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου υλικού δίνει την αίσθηση ότι το χρώμα αλλάζει ανάλογα με τη οπτική γωνία και τον τρόπο με τον οποίο το «χτυπούν» οι ακτίνες του ήλιου.
 
Σημαντική επισήμανση: Το μεταλλικό (συνήθως) και το περλέ (πάντα) κοστίζουν έξτρα. Το απλό χρώμα εξαρτάται ανά περίσταση.
 
 
Απλό ή μεταλλικό χρώμα; Και ποιο χρώμα;
Ο κόσμος δεν θέλει χρωματιστά αυτοκίνητα - Τι «παίζει» στην Ελλάδα με το σκούρα;
Σκουρόχρωμα αυτοκίνητο, πιο φανερή η βρωμιά
Απλό ή μεταλλικό - Πού διαφέρουν;
Το premium περλέ
 
Εσύ τι χρώμα αυτοκίνητο προτιμάς; Αξίζει να πληρώσεις παραπάνω για μεταλλικό ή περλέ;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε