Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Porsche: Η νέα Panamera οδήγησε σε ορόσημο το εργοστάσιο στη Λειψία
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Porsche: Η νέα Panamera οδήγησε σε ορόσημο το εργοστάσιο στη Λειψία

6/12/2023

Το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία έφτασε σε ορόσημο παραγωγής.
Από το 2009 κατασκευάζεται εκεί η Panamera.
Μελλοντικά το εργοστάσιο στη Λειψία θα κατασκευάζει όλους τους τύπους κινητήρων.
Οι ευρωπαϊκές παραδόσεις της Panamera ξεκινούν τον Μάρτιο του 2024.

Το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία έφτασε σε ορόσημο παραγωγής

Το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία κατάφερε να φτάσει τον αριθμό παραγωγής στα 2 εκατομμύρια μοντέλα. Μία νέα Panamera Turbo E-Hybrid οδήγησε τη γερμανική μάρκα σε αυτό το επίτευγμα. Η συγκεκριμένη Panamera είναι βαμμένη σε Madeira Gold Metallic χρώμα και μεταβαίνει στον ιδιοκτήτη της με έδρα το Ντουμπάι. Από το 2009 κατασκευάζεται στη Λειψία η Panamera, σε ένα εργοστάσιο με εργατικό δυναμικό 4.400 ατόμων.

Από το 2009 κατασκευάζεται εκεί η Panamera

Η Panamera βρέθηκε για πρώτη φορά στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στη Λειψία από τότε που έκανε το ντεμπούτο της το 2009, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην επιτυχημένη πορεία παραγωγής της Porsche στη Σαξονία. Η παραγωγή της δεύτερης γενιάς ξεκίνησε το 2016, όταν το εργοστάσιο πρόσθεσε στις εγκαταστάσεις του τη δυνατότητα παραγωγής αμαξώματος και την βαφή των μοντέλων.

Μελλοντικά το εργοστάσιο στη Λειψία θα κατασκευάζει όλους τους τύπους κινητήρων

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Porsche στη Λειψία έχουν επίσης εξελιχθεί σε μεγάλο οικονομικό παράγοντα της περιοχής της κεντρικής Γερμανίας, με εργατικό δυναμικό άνω των 4.400 ατόμων. Αξίζει να σημειωθεί πως έχοντας το βλέμμα της στο μέλλον, η Porsche θα μπορεί να κατασκευάζει τρεις τύπους κινητήρων, καύσης, ηλεκτρικούς και υβριδικούς, σε μία μόνο γραμμή παραγωγής.

Οι ευρωπαϊκές παραδόσεις της Panamera ξεκινούν τον Μάρτιο του 2024

Η νέα Porsche Panamera είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία, ενώ οι παραδόσεις στην Ευρώπη είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2024. Στη Γερμανία, η Porsche προσφέρει τη νέα Panamera από 107.800 ευρώ (Panamera 4 από 111.900 ευρώ). Η Panamera Turbo E-Hybrid ξεκινά από 192.500 ευρώ. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις