Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πόσο πιο ακριβά στοιχίζει ένα τρακάρισμα σε ηλεκτρικό;

Πόσο πιο ακριβά στοιχίζει ένα τρακάρισμα σε ηλεκτρικό;

8/11/2023

Η επισκευή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα πιο δαπανηρή μετά από σύγκρουση, αφού σύμφωνα με έρευνες από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, το κόστος μπορεί να είναι έως και 35% πιο υψηλό σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα. Που οφείλεται αυτό; Έχουμε όλες τις πληροφορίες.

Το κόστος κατασκευής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μετά από τρακάρισμα είναι 30 έως 35% πιο υψηλό σε σχέση με ένα που φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη εμπειρίας στη νέα τεχνολογία και στην αντικατάσταση ανταλλακτικών που ίσως δεν ήταν αναγκαία. Όμως όσοι έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο εμπλέκονται έως και 10% λιγότερο συχνά σε ατυχήματα, ενώ είναι και μικρότερης έκτασης οι ζημιές που προκαλούν. Ας δούμε πιο αναλυτικά τα δεδομένα.
 

Έως 35% περισσότερα στοιχίζει η επισκευή ενός ηλεκτρικού μετά από τρακάρισμα

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία Mitchell, ένας από τους βασικούς προμηθευτές διαγνωστικού λογισμικού στα συνεργεία αυτοκινήτων των Η.Π.Α., όταν ένα Tesla εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, η επισκευή του κοστίζει περίπου 1.275 ευρώ περισσότερα από ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ υο νούμερο αυτό ξεπερνάει τα 2.200 ευρώ όταν μιλάμε για ηλεκτρικά οχήματα πιο ιδιαίτερων μαρκών, όπως η Polestar, η Rivian και η Lucid.

Την παραπάνω εταιρεία έρχεται να επιβεβαιώσει η έρευνα της Γερμανικής Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών (GDV), η οποία αναφέρει ότι το κόστος επισκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μετά από σύγκρουση είναι 30 έως 35% πιο υψηλό σε σύγκριση με τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε