Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πρεμιέρα για το mild hybrid diesel Toyota Hilux
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα για το mild hybrid diesel Toyota Hilux

5/12/2023

Το πρώτο mild hybrid diesel Hilux στην ιστορία
Είναι 5% πιο οικονομικό από το diesel Hilux
Έχει 6 οδηγικά modes για οδήγηση πάνω από κάθε έδαφος

Το πρώτο mild hybrid diesel Hilux στην ιστορία

Η Toyota προσθέτει μια νέα επιλογή κινητήρα για το διπλοκάμπινο Hilux, στηρίζοντας τους χρήστες που χρειάζονται ένα όχημα για εργασίες ενώ παράλληλα επιζητούν περισσότερη οικονομία καυσίμου. Η νέα επιλογή είναι ένα υβριδικό σύστημα 48V, συνδυαζόμενο με έναν diesel κινητήρα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Hilux εφοδιάζεται με τέτοιο εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο, με την προγραμματισμένη ημερομηνία λανσαρίσματος να είναι τα μέσα του 2024.

Είναι 5% πιο οικονομικό από το diesel Hilux

Το ήπια υβριδικό diesel Hilux διαθέτει ένα 48V υβριδικό σύστημα που περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία που παρέχει 16 άλογα και 65 Nm ροπής. Η μικροσκοπική 48V μπαταρία, φορτίζεται από το μικρό ηλεκτροκινητήρα και κατά την επιβράδυνση του αυτοκινήτου, βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα και ζυγίζει μόλις 7,6 κιλά. Το ηλεκτρικό σύστημα συνεργάζεται με τον 2,8 λίτρων τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 204 ίππους στις 3.400 σ.α.λ. και 500 Nm μεταξύ 1.600 και 2.800 σ.α.λ.. Σύμφωνα με την Toyota, το εξηλεκτρισμένο σύνολο καταναλώνει 5% λιγότερο καύσιμο σε σύγκριση με το πετρελαιοκίνητο Hilux, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη ακριβείς αριθμοί για την κατανάλωση του ιαπωνικού pick-up. 

Έχει 6 οδηγικά modes για οδήγηση πάνω από κάθε έδαφος

Η Toyota υποστηρίζει ότι το 48V σύστημα επιτρέπει στο θερμικό μοτέρ να παραμένει ανενεργό για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα κατά την οδήγηση σε συνθήκες μεγάλης κίνησης. Επίσης, το όχημα περιλαμβάνει το σύστημα Multi-terrain Select με 6 οδηγικά modes (Dirt, Mud, Rock, Sand, Deep Snow και το Αυτόματο), ώστε ο οδηγός να μπορεί να κινείται σβέλτα πάνω από κάθε έδαφος. Η Toyota έχει επίσης λάβει μέτρα για την στεγανοποίηση της μπαταρίας, εξασφαλίζοντας τις ίδιες εκτός δρόμου δυνατότητες όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας του δημοφιλούς pick-up.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις