Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πώς μία κουβέρτα στο αυτοκίνητο σώζει ζωές
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πώς μία κουβέρτα στο αυτοκίνητο σώζει ζωές

26/2/2024

Τα αντικείμενα που έχουμε αποθηκευμένα στο αυτοκίνητο μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ένα από αυτά είναι και μία κουβέρτα. Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμεύει;

Αξιζει να μαθετε

Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία εστία φωτιάς

Τα τελευταία χρόνια, οι πυρκαγιές έχουν γίνει πολύ πιο συχνές και εντατικές, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές. Η κλιματική κρίση και τα ανθρώπινα λάθη επιδεινώνουν την κατάσταση, και καλό είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για το κακό ανά πάσα στιγμή. Τόσο στην ύπαιθρο όσο και στην πόλη, γίνεται ολοένα και πιο πιθανό να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία εστία φωτιάς που μπορεί γρήγορα να εξαπλωθεί, απειλώντας ζωές, περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον.
 

Μία πυρίμαχη κουβέρτα στο αυτοκίνητό σου μπορεί να σώσει ζωές

Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορους τους οδηγούς αυτοκινήτων. Παρά το γεγονός ότι η πρόληψη είναι μία σχεδόν άγνωστη έννοια στην Ελλάδα, πρέπει ως οδηγοί να λάβουμε όλα τα μέτρα που μπορεί να αποτρέψουν την εξάπλωση μιας πυρκαγιάς. Πόσο μάλλον όταν η φωτιά μπορεί να ξεκινήσει από ένα τσιγάρο που ασυνείδητα πετάξαμε από το παράθυρο ή από κάποια μηχανική βλάβη του αυτοκινήτου. Εκτός λοιπόν από μερικά μπουκάλια νερό που είναι καλό να έχουμε πάντα στο πορτ-μπαγκάζ, ένα πολύ χρήσιμο εφόδιο είναι η πυρίμαχη κουβέρτα. Είναι διαθέσιμη στο εμπόριο, βγαίνει σε ποικιλία μεγεθών, και η μέση τιμή της είναι περίπου 10 ευρώ.


 

Περισσότερη ασφάλεια για τους επιβάτες και τον οδηγό σε περίπτωση φωτιάς

Σε περίπτωση που πάρει φωτιά το αυτοκίνητο, με τη χρήση πυρίμαχης κουβέρτας, ο οδηγός μπορεί να απεγκλωβίσει τους παγιδευμένους επιβάτες με περισσότερη ασφάλεια για τον ίδιο. Η πυρίμαχη κουβέρτα χρησιμεύει ακόμη και στην περίπτωση που βρίσκεστε στην ύπαιθρο ή σε κάποιο camping. Μπορεί να έχετε ανάψει μία μικρή εστία φωτιάς για να ζεσταθείτε ή να μαγειρέψετε και αυτή να ξεφύγει από τον έλεγχό σας. Είναι λοιπόν πολύ πιο εύκολο να την σβήσετε αν έχετε μαζί σας μια πυρίμαχη κουβέρτα.
 

Περισσότερη ασφάλεια και στην περίπτωση δασικής πυρκαγιάς

Τέλος, με την πυρίμαχη κουβέρτα μπορεί κανείς να τυλίξει το σώμα ενός ατόμου που διασχίζει με τα πόδια φλεγόμενη δασώδη περιοχή, ενώ δεν μπορεί να διαφύγει τον κίνδυνο με το αυτοκίνητο. Η διαδικασία αυτή γίνεται ακόμη πιο ασφαλής με ορισμένες ειδικές πυρίμαχες κουβέρτες. Αυτές είναι εμποτισμένες από ειδικό υγρό που επιτρέπει την ασφαλέστερη διέλευση μέσα από φλόγες.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε