Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πώς ο κινηματογράφος απογείωσε το μύθο της Ford Mustang
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πώς ο κινηματογράφος απογείωσε το μύθο της Ford Mustang

5/8/2022

Η Ford Mustang είναι ένα θρυλικό αυτοκίνητο, που έχει γράψει ιστορία κυρίως στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Παρόλο που στη χώρα μας είναι σπάνιο φαινόμενο, καταφέραμε να την λατρέψουμε μέσα από κινηματογραφικές ταινίες, στις οποίες ουσιαστικά πρωταγωνίστησε. Κάνουμε μια διαφορετική αναδρομή, και βλέπουμε τις ταινίες με star την Ford Mustang!

Η Ford Mustang είναι ένα pony car που έκανε το ντεμπούτο του το 1964. Έκτοτε, η παραγωγή του δεν σταμάτησε ποτέ, και μάλιστα η Mustang είναι το μοντέλο με τη μακροβιότερη ονομασία στην ιστορία της Ford.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σε όλα αυτά τα χρόνια, το αυτοκίνητο έχει αγαπηθεί από πολλές γενιές αυτοκινητόφιλων και έχει γίνει θρυλικό. Η συνδρομή της στην αυτοκινητική κουλτούρα είναι τόσο μεγάλη, που κατάφερε να περάσει στη σφαίρα της αθανασίας, μιας και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 3.000 ταινίες της μεγάλης οθόνης, ενώ έχει λάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές από αυτές.

Κάνουμε αναδρομή στο παρελθόν και την ιστορία της 7ης τέχνης, με τις ταινίες που λατρέψαμε να βλέπουμε τη Mustang να βρυχάται και να κλέβει την παράσταση, υπογράφοντας με μπόλικο καμένο λάστιχο σαν... σταρ του cinema.


 

1968: Bullitt (Ford Mustang GT Fastback 1968)


Στην εμβληματική neo-noir ταινία του Peter Yates, ο «King of Cool» Steve McQueen υποδύεται τον Υπαστυνόμο Frank Bullitt, που βρίσκεται αντιμέτωπος εναντίον του υποκόσμου. Παρόλο που η ταινία είναι εξαιρετική, οι petrolheads έχουν ένα λόγο παραπάνω να την αγαπήσουν: Η σκηνή του κυνηγητού στο κέντρο και τα περίχωρα του San Fransisco, η οποία έχει διάρκεια σχεδόν 11 λεπτά, κατά τα οποία τη μουσική υπόκρουση αναλαμβάνουν τα 2 θηριώδη V8 μοτέρ: Αυτό της Mustang, που ακολουθείται ύπουλα από ένα Dodge Charger, λίγο πριν βρεθεί πίσω του και ξεκινήσει να το κυνηγά.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τα αυτοκίνητα ανέπτυξαν ταχύτητες που άγγιξαν τα 180 χλμ/ώρα, παρακούοντας τις εντολές του σκηνοθέτη που είχε αναφέρει μέγιστη ταχύτητα τα 130 χλμ/ώρα.
Το συγκεκριμένο κυνηγητό θεωρείται από τις σκηνές που άσκησαν τεράστια επιρροή στις μελλοντικές ταινίες, και έχει κάνει πολλούς να σκέφτονται «Mustang» όταν ακούν τη λέξη «Bullitt».
Η πράσινη Mustang GT Fastback, πρωταγωνίστησε επάξια δίπλα στον υπερ-cool Steve McQueen, και, η Ford, ως ένδειξη αναγνώρισης, έβγαλε αρκετές συλλεκτικές εκδόσεις Bullitt στα μοντέλα που ακολούθησαν, κάτι που συνεχίζεται ως σήμερα.
Όσο για την Mustang της ταινίας, ένα από τα δύο μοντέλα των γυρισμάτων πωλήθηκε το 2020 στην τιμή των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε