Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Σε ανάπτυξη το νέας γενιάς Toyota GR86

Σε ανάπτυξη το νέας γενιάς Toyota GR86

12/2/2024

Θα έχει ήπια υβριδικό μοτέρ
Με 300 άλογα και ήπια υβριδική τεχνολογία
Είναι αυτό το τέλος του Subaru BRZ;

Αξιζει να μαθετε

Θα έχει ήπια υβριδικό μοτέρ

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια από την παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του GR86 από την Toyota, οι φήμες για την επόμενη γενιά του μοντέλου έχουν ήδη ξεκινήσει να οργιάζουν. Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει το 2025 και θα εφοδιαστεί με ένα καινούριο κινητήριο σύνολο που θα αποτελείται από έναν τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα σε συνδυασμό με ένα ήπια υβριδικό σύστημα.

Με 300 άλογα και ήπια υβριδική τεχνολογία

Υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο διαφορετικές αφηγήσεις σχετικά με το μοτέρ που θα χρησιμοποιηθεί. Η μία αναφέρει ότι το επόμενο GR86 θα κάνει το ντεμπούτο του το 2028, εφοδιασμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο υβριδικό κινητήρα 1,4 λίτρων. Η άλλη αφήγηση αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει νωρίτερα, το 2025, ως υβριδικό και με μοτέρ 1,6 λίτρων. Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, φαίνεται πιο πιθανό το δεύτερο σενάριο, με τον κινητήρα να παρόμοιο με αυτόν των GR Yaris και GR Corolla, αλλά με απόδοση "πάνω από 300 ίππους" και υβριδική τεχνολογία.

Είναι αυτό το τέλος του Subaru BRZ;

Όσον αφορά τη συνεργασία της Toyota με την Subaru, το γεγονός πως η Toyota ίσως προσφέρει στο μοντέλο ένα δικό της μοτέρ, ίσως σημαίνει το τέλος του BRZ, εκτός αν η Subaru αποφασίσει να αναπτύξει μόνη της ένα διάδοχο μοντέλο, πράγμα που φαντάζει απίθανο αλλά δεν αποκλείεται.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις