Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Στην Ελλάδα το ακριβότερο πάρκινγκ στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Στην Ελλάδα το ακριβότερο πάρκινγκ στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

12/2/2024

Πρώτα σε ακρίβεια στην Ευρώπη τα ιδιωτικά πάρκινγκ στην Ελλάδα.
Τεράστιο το κόστος στα νησιά το καλοκαίρι.
Ανάμεσα στα φθηνότερα δημοτικά πάρκινγκ στην Ευρώπη, αυτό της Αθήνας.

Πρώτα σε ακρίβεια στην Ευρώπη τα ιδιωτικά πάρκινγκ στην Ελλάδα

Τα πιο ακριβά ιδιωτικά πάρκινγκ ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει η Ελλάδα και κυρίως η Αθήνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα». Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν τα υπέρογκα ποσά που πληρώνουν οι επισκέπτες των νησιών τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά όχι μόνο. Αντιστρόφως ανάλογες είναι οι τιμές στα δημοτικά πάρκινγκ.

Οι Έλληνες πληρώνουν περισσότερα για μία ώρα στάθμευσης

Όπως αναφέρει το ελληνικό Μέσο, για την πρώτη ώρα στάθμευσης σε έναν ιδιωτικό χώρο πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι μιας καθημερινής, οι οδηγοί αναγκάζονται να πληρώσουν από 7 ως και 16 ευρώ. Την ίδια στιγμή, στο κέντρο του Βερολίνου, για παράδειγμα, βρίσκουμε ιδιωτικά πάρκινγκ που χρεώνουν από 2 έως 4 ευρώ την ώρα, στη Ρώμη από 4-7 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ στο Παρίσι οι τιμές κυμαίνονται, στους περισσότερους χώρους, γύρω στα 6-8 ευρώ την ώρα. Οι τιμές στη Λισαβόνα είναι πολύ χαμηλότερα, κοντά στα 2-3 ευρώ/ώρα, ενώ στη Μαδρίτη διαμορφώνονται γύρω στα 3-5 ευρώ/ώρα. Από την άλλη, στη Βαρκελώνη το κόστος κοντά στο τουριστικό κέντρο κινείται αρκετά υψηλότερα, γύρω στα 15-20 ευρώ.

Τεράστιο το κόστος στα νησιά το καλοκαίρι

Στο σύνολο η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα για πάρκινγκ εκτός δρόμου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Τα «Νέα» στέκονται πως στο αποτέλεσμα αυτό συμβάλλουν οι εξωπραγματικές τιμές που παρατηρούνται το καλοκαίρι σε χώρους στάθμευσης σε νησιά που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπου το κόστος στάθμευσης μπορεί να φτάσει και τα 75-80 ευρώ για μία ημέρα. Στη Θεσσαλονίκη, οι τιμές είναι πιο χαμηλές από ό,τι στην Αθήνα και διαμορφώνονται γύρω στα 4-5 ευρώ για μία ώρα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης.

Ανάμεσα στα φθηνότερα δημοτικά πάρκινγκ στην Ευρώπη, αυτό της Αθήνας

Εν αντιθέσει με το ιδιωτικό πάρκινγκ, το δημοτικό πάρκινγκ της Αθήνας, είναι αρκετά φθηνότερο από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις. Για τους επισκέπτες, η μέγιστη διάρκεια επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες (κόστος 6 ευρώ) και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται σε 50 λεπτά για στάθμευση μισής ώρας και αυξάνονται κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύτερη ώρα όπου φτάνει τα 2 ευρώ. Στο κέντρο του Βερολίνου, το δημοτικό πάρκινγκ κοστίζει 1-2 ευρώ την ώρα, ανάλογα με τη ζώνη της πόλης. Στη Ρώμη το δημοτικό πάρκινγκ είναι δωρεάν για τα ηλεκτρικά, με χρέωση μόλις 1-1,20 ευρώ σε συγκεκριμένες περιοχές για τα πετρελαιοκίνητα. Στη Λισαβόνα το δημοτικό πάρκινγκ κοστίζει 1,60 ευρώ την ώρα, στη Μαδρίτη ανέρχεται στα 2,05 ευρώ την ώρα και στη Βαρκελώνη φτάνει τα 2,70 ευρώ/ώρα. Το Aμστερνταμ είναι η ακριβότερη πόλη για να παρκάρει κανείς στον δρόμο στο κέντρο της πόλης και φτάνει τα 7,50 ευρώ την ώρα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε