Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Βλέπετε το τρέχον Nissan Qashqai.

Βλέπετε το τρέχον Nissan Qashqai.

Στο Ην. Βασίλειο η παραγωγή των ηλεκτρικών Nissan Juke και Qashqai

23/11/2023

Έρχονται μαντάτα για τα ηλεκτρικά Juke και Qashqai.
Στο Σάντερλαντ του Ην. Βασιλείου η παραγωγή τους.
Μεγάλη επένδυση για το εργοστάσιο των 6.000 εργαζομένων.
Θα παρουσιάζει μόνο ηλεκτρικά η Nissan στην Ευρώπη.

Έρχονται μαντάτα για τα ηλεκτρικά Juke και Qashqai

Η Nissan έχει γνωστοποιήσει πως στην Ευρώπη θα παρουσιάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από δω και στο εξής και δύο από αυτά θα είναι τα ηλεκτρικά Juke και Qashqai. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, το εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας στην πόλη Σάντερλαντ στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι αυτό που θα τα κατασκευάσει. Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την έλευση των δύο ηλεκτρικών SUV, μετά από τη συμφωνία που υπήρξε ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και τη Nissan.

Στο Σάντερλαντ του Ην. Βασιλείου η παραγωγή τους

Αυτό αναφέρει το «Sky News», υπογραμμίζοντας πως ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση την Παρασκευή (24/11). Μετά από πολλές συνομιλίες με την βρετανική κυβέρνηση, η Nissan ήρθε σε συμφωνία για να πραγματοποιήσει εκεί την παραγωγή των δύο αμιγώς ηλεκτρικών SUV. Το Sky News αναφέρει πως ο πρωθυπουργός Rishi Sunak και ο καγκελάριος Jeremy Hunt συμμετείχαν στις συζητήσεις και μάλιστα το Ηνωμένο Βασίλειο εγγυήθηκε ένα σημαντικό ποσό ως χρηματοδότηση. Από την άλλη, η επένδυση της Nissan θα είναι πιθανότατα πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες.

Μεγάλη επένδυση για το εργοστάσιο των 6.000 εργαζομένων

Μέσω αυτής της κίνησης η Nissan θα προστατεύσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο ευρωπαϊκό της εργοστάσιο, που σήμερα απασχολεί περίπου 6.000 εργαζόμενους. Το εργοστάσιο στην πόλη Σάντερλαντ κατασκευάζει το ηλεκτρικό LEAF, αλλά και τις βενζινοκίνητες εκδόσεις των δύο crossover (Juke και Qashqai) και όπως φαίνεται οι μηχανές θα συνεχίσουν να δουλεύουν στο φουλ και μελλοντικά και για ηλεκτρικές εκδόσεις τους.

Θα παρουσιάζει μόνο ηλεκτρικά η Nissan στην Ευρώπη

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Nissan επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη από τώρα και στο εξής, πριν σταματήσει εντελώς τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στη «γηραιά ήπειρο» από το 2030.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις