Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Συνεργασία VW-Magna Steyr για την κατασκευή των μοντέλων Scout!

Συνεργασία VW-Magna Steyr για την κατασκευή των μοντέλων Scout!

28/11/2023

VW και Magna Steyr συνεργάζονται για τα μοντέλα της Scout.
Συμφωνία με 450 εκατ. ευρώ.
Off-road SUV και pick-up ετοιμάζει η Scout.
H Magna Steyr κατασκευάζει τις G-Class και I-Pace.

VW και Magna Steyr συνεργάζονται για τα μοντέλα της Scout

Η Volkswagen συμφώνησε με την Magna Steyr, προκειμένου οι δύο εταιρείες να συνεργαστούν για την ανάπτυξη αυτοκινήτων που θα έρθουν με το λογότυπο της φίρμας Scout.  Στα 450 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ύψος της συμφωνίας της VW με την αυστριακή Magna Steyr, που κατασκευάζει τη Mercedes G-Class και την Jaguar I-Pace.

Συμφωνία με 450 εκατ. ευρώ

Την είδηση αυτή αναφέρει η τοπική εφημερίδα, Kleine Zeitung. Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Volkswagen στράφηκε στη Magna Steyr, (μια αυστριακή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων και κινητήρων), για βοήθεια στην ανάπτυξη των σκληροτράχηλων, ηλεκτρικών, off-road οχημάτων για την αμερικανική μάρκα Scout. Η τελευταία θα αναβιώσει μέσω της VW, που διατηρεί τα δικαιώματά της. Μάλιστα η Kleine Zeitung υποστηρίζει ότι η συμφωνία έκλεισε στα 450 εκατομμύρια ευρώ.

Off-road SUV και pick-up ετοιμάζει η Scout

Το 2022 η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει τη μάρκα Scout και αργότερα επιβεβαίωσε την κατασκευή ενός εργοστασίου αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Νότια Καρολίνα για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Πολλές πληροφορίες δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους όμως, η εταιρεία επιβεβαίωσε την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού off-rοad SUV και ενός pick-up.

H Magna Steyr κατασκευάζει τις G-Class και I-Pace

Επί του παρόντος η Magna Steyr είναι υπεύθυνη για την κατασκευή της Mercedes G-Class. Επιπλέον, η αυστριακή εταιρεία διαθέτει μεγάλη εμπειρία με ηλεκτρικά οχήματα αφού παράγει την Jaguar I-Pace και το Fisker Ocean. Δεν αποκλείεται τα χαρακτηριστικά αυτά να είχαν σημαντικό ρόλο στην επιλογή της VW να συνεργαστεί με τη Magna Steyr.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις