Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα Hyundai και Kia παίρνουν την πλατφόρμα SmartThings της Samsung

Τα Hyundai και Kia παίρνουν την πλατφόρμα SmartThings της Samsung

5/1/2024

Μέσω φωνητικών εντολών αλλά και με την οθόνη του infotainment η λειτουργία.
Το αυτοκίνητο και το σπίτι θα μπορούν να «επικοινωνούν» μεταξύ τους.
Μέσω ενημερώσεων στα υπάρχοντα Hyundai και Kia θα εγκατασταθεί η νέα πλατφόρμα.

Μέσω φωνητικών εντολών αλλά και με την οθόνη του infotainment η λειτουργία

Μία νέα συνεργασία με τη Samsung ανακοίνωσαν οι Hyundai και Kia, τα μοντέλα των οποίων θα αποκτήσουν την πλατφόρμα συνδεσιμότητας «SmartThings» IoT (Internet of Things). Μέσω αυτής, οι ιδιοκτήτες Hyundai και Kia θα μπορούν να ελέγχουν τις έξυπνες συσκευές Samsung από την καμπίνα του αυτοκινήτου τους. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν εξ αποστάσεως διάφορες οικιακές συσκευές μέσω φωνητικών εντολών ή μέσω της οθόνης αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου τους.

Το αυτοκίνητο και το σπίτι θα μπορούν να «επικοινωνούν» μεταξύ τους

Αν για παράδειγμα, ο οδηγός ενός Hyundai-Kia φεύγει από τη δουλειά του για να πάει στο σπίτι του, θα μπορεί να ενεργοποιήσει από το αυτοκίνητο το κλιματιστικό του σπιτιού του για να το βρει ζεστό ή δροσερό. Θα μπορεί επίσης να δώσει εντολή σε μία σκούπα ρομπότ να ξεκινήσει το καθάρισμα, όπως και να ανάψει ή να σβήσει τα φώτα, όλα αυτά από το αμάξι του. Μάλιστα, η επικοινωνία αυτοκινήτου-σπιτιού δεν είναι μονόπλευρη αλλά αμφίδρομη. Δηλαδή, οι ιδιοκτήτες των Hyundai και Kia θα μπορούν να προενεργοποιήσουν τον κλιματισμό του οχήματός τους μέσα από το σπίτι τους. Επίσης, η πλατφόρμα συνδεσιμότητας «SmartThings» IoT θα δώσει την ευχέρεια στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών να προσαρμόζουν τους χρόνους φόρτισης.

Μέσω ενημερώσεων στα υπάρχοντα Hyundai και Kia θα εγκατασταθεί η νέα πλατφόρμα

Οι δύο φίρμες θα επιτρέψουν την τεχνολογία μέσω ασύρματων ενημερώσεων (over-the-air) και USB στα συστήματα ψυχαγωγίας των υπαρχόντων οχημάτων τους. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα κυκλοφορήσει το νέο σύστημα και σε ποιες αγορές θα είναι αρχικά διαθέσιμο.

«Γίνεται πιο εύκολη η επικοινωνία αυτοκινήτου-σπιτιού»

«Αυτή είναι μια ευκαιρία να κάνουμε τις υπηρεσίες Car-to-Home και Home-to-Car του συνδεδεμένου αυτοκινήτου πιο βολικές σε διάφορους τομείς», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Hyundai και του Κέντρου Ανάπτυξης Infotainment της Kia, Haeyoung Kwon, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας με τη Samsung.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις