Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα φώτα των ΙΧ «τυφλώνουν» 9 στους 10 οδηγούς!

Τα φώτα των ΙΧ «τυφλώνουν» 9 στους 10 οδηγούς!

3/4/2024

«Οι προβολείς των ΙΧ είναι πολύ φωτεινοί» είπε το 89% των οδηγών.
Η κακή ρύθμιση των φώτων και τα SUV είναι οι βασικές αιτίες.
280 τρακαρίσματα γίνονται ετησίως στο Ην. Βασίλειο λόγω των προβολέων.
Η κυβέρνηση του Ην. Βασίλειου θα εξετάσει το θέμα.

Αξιζει να μαθετε

Η κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου θα εξετάσει το θέμα

Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας, 9 στους 10 οδηγούς του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύουν ότι οι προβολείς των αυτοκινήτων είναι πολύ φωτεινοί με αποτέλεσμα να τους «τυφλώνουν». Έτσι, η κυβέρνηση της χώρας γνωστοποίησε πως θα ξεκινήσει δική της έρευνα για να εξετάσει ακόμα πιο ενδελεχώς το θέμα.

«Οι προβολείς των ΙΧ είναι πολύ φωτεινοί» είπε το 89% των οδηγών

Η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση μετά από τα αποτελέσματα έρευνας που σχεδόν εννέα στους δέκα (89%) οδηγούς είπαν πως αισθάνονται ότι οι προβολείς των αυτοκινήτων είναι πολύ φωτεινοί. Στην ίδια έρευνα της RAC, η οποία είχε δείγμα 2.000 οδηγών, ανέφερε πως η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών, το 85%, αντιλαμβάνονται ότι το ζήτημα συνεχώς επιδεινώνεται. Έτσι, η κυβέρνηση της χώρας με δήλωσή της γνωστοποίησε πως: «Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τη λάμψη των προβολέων, σκοπεύουμε να αναθέσουμε ανεξάρτητη έρευνα σύντομα».  

Η κακή ρύθμιση των φώτων και τα SUV είναι οι βασικές αιτίες

Το πρόβλημα του «τυφλώματος» των οδηγών από τα φώτα των άλλων αυτοκινήτων, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, εν μέρει προκύπτει από την κακή ρύθμιση των προβολέων. Μάλιστα, λέγεται πως το 5 τοις εκατό των αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, που ισοδυναμεί με 1,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα μεταξύ του 2019 και 2023 εντοπίστηκαν να μην έχουν σωστά ευθυγραμμισμένους τους προβολείς τους. Ένας άλλος λόγος είναι η αυξανόμενη τάση των αγοραστών προς τα SUV. Το 62 τοις εκατό των οδηγών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι τα SUV και άλλα ψηλότερα οχήματα ευθύνονται εν μέρει για το «τύφλωμα» των προβολέων, δεδομένου του ότι οι προβολείς τους είναι συνήθως τοποθετημένοι ψηλότερα από εκείνους των άλλων αυτοκινήτων.

280 τρακαρίσματα γίνονται ετησίως στο Ην. Βασίλειο λόγω των προβολέων

Κλείνοντας, τα ξένα Μέσα αναφέρουν πως από το 2013 στο Ην. Βασίλειο έχουν υπάρξει κατά μέσο όρο 280 συγκρούσεις ετησίως, στις οποίες το «τύφλωμα» από τους προβολείς ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε στο τροχαίο, με αποτέλεσμα έξι ή περισσότερους θανάτους ετησίως.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις