Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Θα πουλάει θερμικά και μετά το 2030 η Aston Martin
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Θα πουλάει θερμικά και μετά το 2030 η Aston Martin

12/4/2024

Το 2027 η πρώτη ηλεκτρική Aston Martin
Ο CEO λέει ότι τα ηλεκτρικά δεν έχουν πέραση στο κοινό
Συνεχίζει να επενδύει στα εξηλεκτρισμένα

Αξιζει να μαθετε

Το 2027 η πρώτη ηλεκτρική Aston Martin

Οι εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων βρίσκονται σε μια διαδικασία επανεκτίμησης των στρατηγικών τους προς τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, και η Aston Martin δεν αποτελεί εξαίρεση. Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε την αναβολή του λανσαρίσματος του πρώτου ηλεκτρικού της οχήματος από το 2025 στο 2027. Ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, Lawrence Stroll, πιστεύει επίσης ότι η μάρκα θα συνεχίσει να προσφέρει αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες και τη δεκαετία του 2030, καθώς αυτό είναι αυτό που οι πελάτες της επιθυμούν.

Ο CEO λέει ότι τα ηλεκτρικά δεν έχουν πέραση στο κοινό

Σύμφωνα με τον Stroll, οι αγοραστές της Aston Martin προτιμούν τα αυτοκίνητα που προσφέρουν την εμπειρία "ήχων και μυρωδιών" που προέρχονται από κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτή η προτίμηση οδήγησε την εταιρεία να αναβάλει την είσοδο της στην ηλεκτρική αγορά. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο Stroll πιστεύει ότι υπάρχει περισσότερο "hype" παρά πραγματική ζήτηση από το κοινό αυτή τη στιγμή, αλλά προβλέπει ότι η αλλαγή προς την ηλεκτροκίνηση θα συμβεί... αλλά αργότερα.

Συνεχίζει να επενδύει στα εξηλεκτρισμένα

Ωστόσο, παρά την παραπάνω προσέγγιση, η Aston Martin δεν παραμελεί να αναπτύσσει εξηλεκτρισμένα οχήματα. Τα αυτοκίνητά της με θερμικούς κινητήρες θα ενσωματώνουν ηλεκτρικά συστήματα, με την εταιρεία να επενδύει σημαντικά στα Plug-in υβριδικά, τα οποία θα συνδυάζονται με κινητήρες V8 και V12. Αυτή η στρατηγική εξέλιξη αναμένεται να βοηθήσει την εταιρεία να προσαρμοστεί στα όλο και αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις