Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Θετική η Ford για μικρά ηλεκτρικά μοντέλα που δε θα είναι SUV

Θετική η Ford για μικρά ηλεκτρικά μοντέλα που δε θα είναι SUV

1/5/2024

Θετική η Ford για ηλεκτρικά μη-SUV αυτοκίνητα.
«Δεν έχουν παρθεί ακόμα οι τελικές αποφάσεις», λέει στέλεχος.
Καμία επιβεβαίωση για το βασικό ηλεκτρικό των 23.000 ευρώ.
Έρχεται το ηλεκτρικό Puma.

Πλησιάζει το ηλεκτρικό Fiesta;

Ανοιχτή αφήνει την πόρτα για προσθήκες αυτοκινήτων στην γκάμα των ηλεκτρικών της που δε θα είναι SUV, η Ford. Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της αμερικανικής φίρμας δεν έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις, αλλά οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν στο μυαλό τους να κατασκευάσουν μικρά ή μικρομεσαία ηλεκτρικά.

Θετική η Ford για ηλεκτρικά μη-SUV αυτοκίνητα

Σε δηλώσεις του ο Martin Sander, Γενικός Διευθυντής του τμήματος Ford Model e, δήλωσε ότι υπάρχει «σίγουρα» χώρος για χαμηλότερα σε ύψος μοντέλα από SUV, εννοώντας μικρά και μικρομεσαία hatchback. Μιλώντας στην βρετανική ιστοσελίδα Autocar σημείωσε πως με αυτό τον τρόπο η μάρκα θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού, που δεν προτιμά να αγοράσει SUV.

«Δεν έχουν παρθεί ακόμα οι τελικές αποφάσεις», λέει στέλεχος

Ο Sander ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας. Εξαίρεση φυσικά αποτελεί το Ford Explorer και το επερχόμενο Ford Capri, τα οποία θα βασίζονται στην πλατφόρμα ΜΕΒ της VW. Θυμίζουμε όμως πως σε ρεπορτάζ που είχαν κάνει την εμφάνισή τους πέρυσι, η Ford ήταν σε συζητήσεις με τη VW για μια πιθανή συνεργασία στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών hatchback. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ηλεκτρικό διάδοχο του Fiesta. Ωστόσο την ίδια ώρα η Ford ετοιμάζει και τη δική της πλατφόρμα για ηλεκτρικά, που θα είναι διαθέσιμη στα μέσα της δεκαετίας.

Καμία επιβεβαίωση για το βασικό ηλεκτρικό των 23.000 ευρώ

Από κει και πέρα υπήρξαν αναφορές ότι μια μικρή ομάδα εντός της Ford εργάζεται πάνω σε ένα νέο ηλεκτρικό, το οποίο θα αποτελέσει το βασικό ηλεκτρικό στην γκάμα της με τιμή περίπου στις 23.000 ευρώ και θα κυκλοφορήσει το 2026. Όταν όμως ο Martin Sander ρωτήθηκε για αυτό, αρνήθηκε να το επιβεβαιώσει.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις