Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
To ηλεκτρικό Nissan Ariya πήγε από το Βόρειο στο Νότιο Πόλο!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To ηλεκτρικό Nissan Ariya πήγε από το Βόρειο στο Νότιο Πόλο!

Διαβάστηκε από 6143 αναγνώστες - 20/12/2023

Με ηλεκτρικό από τη μία άκρη της γης στην άλλη!
Είναι η πρώτη φορά που αυτοκίνητο ταξίδεψε από το Βόρειο στο Νότιο Πόλο.
Με το εργοστασιακό σύστημα κίνησης και ίδια μπαταρία.
Ταξίδι 10.000 χλμ. με Nissan LEAF.

Με ηλεκτρικό από τη μία άκρη της γης στην άλλη!

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Ariya είναι το πρώτο αυτοκίνητο που ταξίδεψε από το Βόρειο Πόλο στο Νότιο Πόλο. Το πλήρωμα που ολοκλήρωσε την αποστολή, η οποία ξεπέρασε τα 30.000 χιλιόμετρα, ήταν ένα ανδρόγυνο. Ο λόγος για τον Chris και την Julie Ramsey, που έδειξαν ότι το άγχος της αυτονομίας ενός ηλεκτρικού έχει εξαλειφτεί.

Είναι η πρώτη φορά που αυτοκίνητο ταξίδεψε από το Βόρειο στο Νότιο Πόλο

Ο Chris και η Julie Ramsey, ολοκλήρωσαν πρόσφατα μια δεκάμηνη περιπέτεια, που ξεκίνησε από το Βόρειο Πόλο και κατέληξε στο Νότιο Πόλο. Σύμφωνα με τη Nissan, το ζευγάρι κάλυψε περισσότερα από 30.000 χιλιόμετρα με ένα Nissan Ariya και αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο, πόσο μάλλον ένα ηλεκτρικό, ολοκληρώνει με επιτυχία αυτό το εγχείρημα.

Με το εργοστασιακό σύστημα κίνησης και ίδια μπαταρία

Το Nissan Ariya για να αντεπεξέλθει στα δύσκολα εδάφη που κλήθηκε να κινηθεί, τροποποιήθηκε, λαμβάνοντας διαφορετική ανάρτηση και ελαστικά BF Goodrich 39 ιντσών, όπως και ενισχύσεις στα φτερά. Όμως, ανάμεσα στα όσα επικαλείται η Nissan, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως δεν υπήρξαν τροποποιήσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης ή στην μπαταρία, σε σχέση με το Nissan Ariya που προσφέρεται στις αγορές.

Ταξίδι 10.000 χλμ. με Nissan LEAF

Αξίζει να σημειωθεί πως το ζεύγος Ramsey, άρχισε να σχεδιάζει το ταξίδι αυτό από το 2017, όταν και διένυσαν 10.000 χιλιόμετρα με ένα επίσης ηλεκτρικό Nissan LEAF για το Μογγολικό Ράλι.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις