Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Το supercar των 776 ίππων της Hyundai θα τροφοδοτείται με... υδρογόνο!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το supercar των 776 ίππων της Hyundai θα τροφοδοτείται με... υδρογόνο!

29/5/2024

Στόχος η «σφήνα» στο μονοπώλιο των υπαρκτών κινητήρων
Το σχέδιο βασίζεται στο θρυλικό Pony Coupe του 1974
Η ισχύς του αναμένεται στους 776 ίππους
Θα παραχθούν 200 μονάδες με αναμενόμενη τιμή από 337.000 ευρώ

Στόχος η «σφήνα» στο μονοπώλιο των υπαρκτών κινητήρων

Το project του Hyundai N Vision 74 επανήλθε στην επικαιρότητα και μάλιστα τα νέα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Korea Economic Daily, όλα βαίνουν προς την ενεργοποίηση του έργου για το supercar και μάλιστα με τροφοδοσία υδρογόνου. Η λεπτομέρεια αυτή είναι που αναμένεται να αποτελέσει το μεγάλο στοίχημα της Hyundai για το project αυτό. Θα μιλάμε για κάτι πραγματικά καινοτόμο, καθώς πρόκειται για μια αγορά στην οποία κυριαρχούν τα supercars με κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών.

Το σχέδιο βασίζεται στο θρυλικό Pony Coupe του 1974

Το σπορ αυτοκίνητο γνωστό και ως «Ν74»,  αναμένεται να αναπτυχθεί με κίνηση στους πίσω τροχούς. Όσον αφορά το μοντέλο δρόμου, φημολογείται ότι πρόκειται για δίθυρο κουπέ με πόρτες τύπου «gullwing» (Στην ουσία οι μεντεσέδες πρόκειται να μετακινηθούν από την κολόνα Α στην οροφή και οι πόρτες θα ανοίγουν κατακόρυφα). Σχεδιαστικά, εορτάζοντας τα 50 χρόνια ζωής του θρυλικού Pony Coupe, το Ν74 θα φέρει έντονα στοιχεία αυτού, του πρώτου μοντέλου της εταιρείας. Στο εσωτερικό, βλέπουμε αρκετά στοιχεία αλά παλαιά, σε συνδυασμό με στοιχεία  που συναντάμε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τονίζοντας τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου.

Η ισχύς του αναμένεται στους 776 ίππους

Αν και στο στάδιο της προβολής του concept η αναφορά έκανε λόγο για ισχύς 680 ίππων, το σενάριο άλλαξε άρδην, με το μοντέλο παραγωγής να φημολογείται ότι θα φέρει 776 ίππους! Όπως αναφέρει και η Korea Economic Daily, μια εκ των σπουδαιότερων επιχειρηματικών εφημερίδων της Νότιας Κορέας, το Ν74 θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ. σε μόλις 3 δλ. και η τελική του ταχύτητα αναμένεται στα  Στόχος των κατασκευαστών είναι το Ν74 να «χτυπήσει» το ρεκόρ της πίστας του Nurburgring για τα μοντέλα παραγωγής. Το μήκος του γύρου «αγγίζει» τα 21 χλμ. και το πιο πρόσφατο ρεκόρ της κατηγορίας ανήκει στην Mercedes-AMG One, η οποία, τον Οκτώβρη του 2022, ολοκλήρωσε γύρο σε μόλις 6 λεπτά και 35.183 δλ.

Θα παραχθούν 200 μονάδες με αναμενόμενη τιμή από 337.000 ευρώ

Στα της παραγωγής, οι Νοτιοκορεάτες αναμένεται να προχωρήσουν στην κατασκευή 200 μονάδων στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2026 και 2028. Οι πρώτες δοκιμές για τα πρωτότυπα αναμένεται να εκκινήσουν στις αρχές του Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Όσον αφορά το τι πρέπει να περιμένουμε (ή μάλλον, οι υποψήφιοι , λίγοι και τυχεροί,  αγοραστές) μια τιμή που σύμφωνα με τις παρούσες συναλλαγματικές ισοτιμίες ανέρχεται στα 337.362 ευρώ.

Αν τελικά ευσταθούν οι πηγές και το project μπει σε διαδικασία εφαρμογής, λέτε να επιτύχει τους στόχους της η Hyundai;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε