Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το υδρογόνο πιο καθαρό από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το υδρογόνο πιο καθαρό από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

10/5/2023

Τα αυτοκίνητα υδρογόνου με κυψέλες καυσίμου θεωρούνται μια καθαρή εναλλακτική λύση έναντι των κινητήρων εσωτερικής καύσης, ακόμη περισσότερο κι από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του υδρογόνου; Τι είναι το πράσινο υδρογόνο και πως μπορούμε να το πάρουμε από τη θάλασσα;

Θα καταφέρει το υδρογόνο να επικρατήσει του ρεύματος;

Το υδρογόνο, αν και παρεξηγημένο, θα μπορούσε να γίνει το κυρίως καύσιμο του μέλλοντος. Η υψηλή ενεργειακή πυκνότητα του, η δυνατότητα γρήγορου ανεφοδιασμού, η αυτονομία που προσφέρει και η φιλικότητα προς το περιβάλλον, το κάνουν κατάλληλο για  αυτοκίνητα, πλοία, ακόμη και αεροπλάνα. Όμως για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ξεπεραστεί ένα βασικό εμπόδιο, που δεν είναι άλλο από την παραγωγή τους, η οποία ακόμα βρίσκεται σε βρεφικό στάδιο σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα.  Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει ελεύθερο στη φύση και για να δημιουργηθεί χρειάζεται αρκετή ηλεκτρική ενέργεια και κοστοβόρες διαδικασίες, με την όλη διαδικασία της παραγωγής ακόμα να κρύβει μυστικά.

Αυτό κάνει το «πράσινο» υδρογόνο (παραγωγή με ουδέτερο ισοζύγιο CO2) πιο σπάνιο ακόμα και από την ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια που δημιουργείται από φωτοβολταϊκά ή αιολικά πάρκα. Μάλιστα αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του, που όμως φαίνεται να διορθώνετε αν προχωρήσει η παραγωγή υδρογόνου από τη θάλασσα.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε