Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Toyota και BMW (ξανα)συνεργάζονται για το νέο Supra 400 ίππων!

Toyota και BMW (ξανα)συνεργάζονται για το νέο Supra 400 ίππων!

7/2/2024

H επόμενη γενιά του Supra θα κυκλοφορήσει με επιλογές ηλεκτρικού και θερμικού κινητήρα 400 ίππων, ο οποίος θα αποτελεί συνεργασία μεταξύ Toyota και BMW. Διαθέσιμη και high-performance έκδοση Supra GRMN με 550 ίππους.

Αξιζει να μαθετε

Νέο Supra: η Toyota εξελίσσει ακόμα τους θερμικούς κινητήρες

Παρόλο που ο ρυθμός των πωλήσεων των ηλεκτρικών έχει ελαττωθεί το τελευταίο διάστημα, οι περισσότερες εταιρείες επενδύουν σχεδόν όλους τους πόρους τους στην ηλεκτροκίνηση. Η Toyota δεν ανήκει σε αυτή την πλειονότητα, αφού εξελίσσει ακόμα τους θερμικούς κινητήρες της. Το επερχόμενο Supra νέας γενιάς αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτής της στρατηγικής.
 

Και με ηλεκτρικό και με θερμικό κινητήρα

Οι πρώτες φήμες «προδίδουν» τις προθέσεις της Toyota, η οποία πιθανότατα θα κυκλοφορήσει το νέo Supra τόσο με ηλεκτρικό όσο και με θερμικό κινητήριο σύστημα. Παρόλο που η προηγούμενη γενιά του Supra ακόμα δεν έχει «βγάλει δοντάκια», οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο Supra αναμένεται να μπει στην παραγωγή κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
 

Toyota και BMW συνεργάζονται στον κινητήρα του νέου Supra, θα «καίει» συνθετικά καύσιμα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία, το μοτέρ της νέας γενιάς του Supra θα είναι και πάλι καρπός της συνεργασίας μεταξύ Toyota και BMW. Ο κινητήρας δεν θα διαφέρει πολύ από τον κινητήρα της τωρινής έκδοσης της Supra: 3λιτρος εξακύλινδρος turbo, ο οποίος ωστόσο θα έχει μία ιδιαιτερότητά που κάνει αυτή τη γενιά ξεχωριστή. Θα είναι ήπια υβριδικός και θα «καίει» συνθετικά καύσιμα «ουδέτερων εκπομπών».
 

Έρχεται και high-performance Supra GRMN 550 ίππων

Επειδή όμως τα συνθετικά καύσιμα είναι ακόμη δυσεύρετα, ο κινητήρας της επόμενης γενιάς του Supra θα καταναλώνει και βενζίνη. Η ισχύς του θα ανέρχεται στους 400 ίππους, δηλαδή θα είναι ελαφρά ενισχυμένος συγκριτικά με τον κινητήρα των 387 ίππων του Supra που κυκλοφορεί. Το σασμάν θα είναι αυτόματο 8άρι, αλλά θα υπάρχει επιλογή και για χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ωστόσο, πριν την επίσημη κυκλοφορία του, η Toyota σχεδιάζει να λανσάρει περιορισμένο αριθμό high-performance αντιτύπων του Supra στην έκδοση GRMN. Η ιπποδύναμη είναι φυσικά στο επίκεντρο, αφού η Toyota θα «μεταμοσχεύσει» τον κινητήρα της BMW M4 CSL στο Supra GRMN, φτάνοντας την ισχύ του στους 550 ίππους. Τέλος, η ειδική έκδοση θα έχει νέο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε