
Κινούμαι Ηλεκτρικά 3: Μπήκαν 10 εκατ. ευρώ - Παράταση στις αιτήσεις
Αυξήθηκε κατά 10 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»
Στα 76 εκατ. το σύνολο
Πώς κατανέμονται τα ποσά
Παράταση στις αιτήσεις έως το τέλος του 2026
autoagora Team
Αυξήθηκε κατά 10 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»
Ο προϋπολογισμός του κρατικού προγράμματος επιδότησης για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου «Κινούμαι Ηλεκτρικά – Γ’ κύκλος» ενισχύεται κατά 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 115362/14.07.2026 (ΦΕΚ Β΄ 4349), η οποία αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Με την εφαρμογή της νέας απόφασης, η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται πλέον σε 76 εκατ. ευρώ, προσφέροντας επιπλέον στήριξη στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και στην ενίσχυση της χρήσης οχημάτων μηδενικών ρύπων στη χώρα.
Πώς κατανέμονται τα ποσά
Για τα φυσικά πρόσωπα (Κατηγορία Α) διατίθενται συνολικά 48 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων:
- 45,39 εκατ. ευρώ αφορούν την αγορά αυτοκινήτων Μ1-Ν1 και οχημάτων L1e-L7e.
- 2,61 εκατ. ευρώ προορίζονται για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων.
- 27,64 εκατ. ευρώ κατευθύνονται στην αγορά αυτοκινήτων Μ1-Ν1 και οχημάτων L1e-L7e.
- 360.000 ευρώ διατίθενται για ηλεκτρικά ποδήλατα.
Παράταση στις αιτήσεις έως το τέλος του 2026
Παράλληλα, παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026 η δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά – Γ’ κύκλος».
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνει, ωστόσο, ότι η προθεσμία μπορεί να λήξει νωρίτερα, εφόσον εξαντληθούν οι διαθέσιμοι πόροι του προγράμματος.
