Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
125 χρόνια FORVIA HELLA: Από κατασκευαστής λαμπτήρων, παγκόσμιος τεχνολογικός ηγέτης
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

125 χρόνια FORVIA HELLA: Από κατασκευαστής λαμπτήρων, παγκόσμιος τεχνολογικός ηγέτης

Η FORVIA HELLA γιορτάζει την 125η επέτειό της. Ιδρύθηκε στην πόλη Lippstadt της Βεστφαλίας (Γερμανία) ως εξειδικευμένος κατασκευαστής λαμπτήρων, φαναριών και κόρνων για άμαξες, ποδήλατα και τα πρώτα αυτοκίνητα. Σήμερα, η FORVIA HELLA είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής αυτοκινήτων με 37.500 υπαλλήλους σε περισσότερες από 125 μονάδες παγκοσμίως, ο οποίος πραγματοποίησε πέρυσι για πρώτη φορά πωλήσεις ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Bernard Schäferbarthold, Διευθύνων Σύμβουλος της FORVIA HELLA
«125 χρόνια FORVIA HELLA είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι όλοι μαζί. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους σημερινούς και πρώην εργαζόμενους που μας επέτρεψαν να γιορτάσουμε αυτό το ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας μας. Όλοι τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη, τη διαμόρφωση και την ανάπτυξή της.  Ταυτόχρονα, η επέτειος αποτελεί υποχρέωση για το μέλλον και κίνητρο για εμάς να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή της κινητικότητας και τα επόμενα χρόνια και να τη διαμορφώσουμε από ηγετική θέση».

1899: Η ίδρυση και η αρχή της ανάπτυξης μιας βιομηχανικής εταιρείας

Ήταν η 11η Ιουνίου 1899 όταν η επιχειρηματίας Sally Windmüller καταχώρησε την «West-fälische Metall-Industrie Aktien-Gesellschaft (WMI)» στο μητρώο επιχειρήσεων του περιφερειακού δικαστηρίου του Lippstadt. Είχαν περάσει μόλις δέκα χρόνια από τότε που ο Gottlieb Daimler και ο Karl Benz έκαναν τις πρώτες τους δοκιμαστικές διαδρομές με μηχανοκίνητη άμαξα και αυτοκίνητο. Παρόλο που οι ρίζες της WMI πηγαίνουν μερικά χρόνια πιο πίσω, η επίσημη ιστορία της εταιρείας ξεκίνησε αυτή την 11η Ιουνίου - πριν από 125 χρόνια.

Δύο πράγματα χαρακτήριζαν πάντα την FORVIA HELLA, επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος Bernard Schäferbarthold.
 «Πρώτον, η καινοτόμος δύναμή μας είναι το συνδετικό στοιχείο που συνδέει την WMI του παρελθόντος με την εταιρεία του σήμερα. Δεύτερον, προσαρμοζόμαστε συνεχώς στις αλλαγές στο βιομηχανικό μας περιβάλλον. Αυτό μας έκανε πάντα ισχυρούς και μόνο έτσι μπορέσαμε να γίνουμε αυτό που είμαστε σήμερα: ένας κορυφαίος προμηθευτής στην τεχνολογία φωτισμού αυτοκινήτων και στα ηλεκτρονικά των οχημάτων».

Από τον λαμπτήρα ασετυλίνης «System Hella» ως την πρώτη σημαντική καινοτομία μέχρι τον ψηφιακό προβολέα SSL | HD.

Το 1908, μόλις εννέα χρόνια μετά την επίσημη ίδρυση της WMI, κυκλοφόρησε στην αγορά η πρώτη εξαιρετική καινοτομία προϊόντος. Στον κατάλογο πωλήσεων συμπεριλήφθηκε η λάμπα ασετυλίνης «System Hella» - το εμπορικό σήμα που εντάχθηκε και στην επίσημη επωνυμία της εταιρείας περίπου ογδόντα χρόνια αργότερα. Ο λαμπτήρας ασετυλίνης που ανέπτυξε η WMI δεν ήταν μόνο πολύ ανώτερος από τους λαμπτήρες κεριών ή παραφίνης που χρησιμοποιούνταν εκείνη την εποχή από άποψη φωτεινότητας και εμβέλειας. Πάνω από όλα, αντιπροσώπευε την αρχή μιας εξέλιξης που ξεκίνησε με λαμπτήρες και φανάρια και έφτασε στα τελευταία στάδια με το ψηφιακό σύστημα προβολέων SSL | HD και το FlatLight | µMX, για παράδειγμα.

Είσοδος στον κλάδο των ηλεκτρονικών

Η FORVIA HELLA αναπτύχθηκε με την τεχνολογία φωτισμού, αλλά δραστηριοποιείται επίσης και στον τομέα των ηλεκτρονικών εδώ και σχεδόν εξήντα χρόνια. Η είσοδος της FORVIA HELLA στον χώρο έγινε το 1965, όταν ξεκίνησε η παραγωγή μιας πλήρως ηλεκτρικής μονάδας φλας στο εργοστάσιο στο Hamm (Γερμανία). Η FORVIA HELLA ήταν ένας από τους πρώτους προμηθευτές αυτοκινήτων που επιχείρησαν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά ηλεκτρονικών. Η γκάμα των προϊόντων περιλάμβανε από την αρχή ηλεκτρικούς διακόπτες καθώς βύσματα και πρίζες για ρυμουλκούμενα. Σήμερα, η FORVIA HELLA πραγματοποιεί πωλήσεις άνω των 3 δισ. ευρώ στον κλάδο των ηλεκτρονικών και κατέχει ηγετική θέση σε πολλά προϊόντα για αυτόνομη οδήγηση και ηλεκτροκίνηση. Από το 2022: εταιρεία του Ομίλου FORVIA, ο έβδομος μεγαλύτερος προμηθευτής τεχνολογίας αυτοκινήτων παγκοσμίως.
 
Η πορεία για το μέλλον τέθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2022. Στις 14 Αυγούστου 2021, η FORVIA (πρώην: Faurecia) ανακοίνωσε την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της FORVIA HELLA και η συναλλαγή ολοκληρώθηκε έξι μήνες αργότερα. Ως νομικά ανεξάρτητη εταιρεία, η FORVIA HELLA έγινε μέρος του ομίλου FORVIA, του έβδομου μεγαλύτερου προμηθευτή τεχνολογιών αυτοκινήτων με περισσότερους από 150.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Διευθύνων Σύμβουλος Bernard Schäferbarthold:
 «Χάρη στη συνεργασία εντός του ομίλου FORVIA, είμαστε σημαντικά ισχυρότεροι, πιο οργανωμένοι καθώς και πολύ λιγότερο εκτεθειμένοι σε κινδύνους.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις