Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Όλα τα απαραίτητα για το οδικό ταξίδι!

Όλα τα απαραίτητα για το οδικό ταξίδι!

Διαβάστηκε από 1722 αναγνώστες - 31/8/2022

Οι πρώτες καλοκαιρινές άδειες έχουν αρχίσει να σημειώνονται και τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα καλοκαιρινό road trip με τους φίλους ή την οικογένειά σου. Πριν φύγεις όμως για το ταξίδι, βεβαιώσου ότι έχεις πάρει μαζί όλα τα απαραίτητα κι έχεις κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους στο αυτοκίνητό σου.

Απαραίτητα που πρέπει να ελέγξεις και να φροντίσεις πριν το οδικό ταξίδι

1. Τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου 

Η ορατότητα είναι το Α και το Ω για ένα ασφαλές road trip. Επιπλέον, όσο περισσότερη ορατότητα έχεις τόσο πιο άνετη θα είναι και η οδήγησή σου. Με ένα κατάλληλο καθαριστικό, καθάρισε τα τζάμια του αυτοκινήτου μέσα – έξω κι έπειτα συνέχισε με το παρμπρίζ. 

Tip: Εκτός από τα τζάμια του αυτοκινήτου φρόντισε και τα φανάρια. Άλλωστε όσο πιο καθαρά είναι τα φανάρια του αυτοκινήτου, τόσο μεγαλύτερη ορατότητα θα απολαμβάνεις. 

Hint: Ανακάλυψε στο autoplanet.gr το κιτ επιδιόρθωσης φαναριών από τη Meguiar’s κι εξαφάνισε εύκολα και αποτελεσματικά το θάμπωμα στα φανάρια του αυτοκινήτου. 

2. Έλεγξε τους υαλοκαθαριστήρες 

Μπορεί να σου φαίνεται μείζονος σημασίας να ελέγξεις τη λειτουργικότητα των υαλοκαθαριστήρων το καλοκαίρι, ωστόσο τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Το καλοκαίρι ενδέχεται να υπάρχουν στο παρμπρίζ ακαθαρσίες που εμποδίζουν το οπτικό σου πεδίο. Είναι επομένως απαραίτητο να είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να απομακρύνεις τις ακαθαρσίες εύκολα και αποτελεσματικά. 

Tip: Παράλληλα με τους υαλοκαθαριστήρες είναι σημαντικό να ελέγξεις ότι το υγρό υαλοκαθαριστήρων βρίσκεται στη σωστή στάθμη. Έτσι, θα αφαιρεθούν ακόμη και οι πιο δύσκολες ακαθαρσίες. 

Κοινοποίησέ το »

5. Έλεγξε το βιβλίο service

Αν πλησιάζουν τα χιλιόμετρα για την προγραμματισμένη συντήρηση του αυτοκινήτου, καλό είναι η επίσκεψη το συνεργείο να προγραμματιστεί πριν από την αναχώρηση. Έτσι, θα είσαι σίγουρος ότι θα έχουν γίνει και όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι συντήρησης του αυτοκινήτου. 

Τι πρέπει να έχεις μαζί σου στο οδικό ταξίδι; 

1. Τα απαραίτητα πρώτης ανάγκης

Δεν πρέπει να ξεκινήσεις το οποιοδήποτε ταξίδι αν δεν έχεις μαζί στο αυτοκίνητα, τα απαραίτητα πρώτης ανάγκης. Must have προϊόντα σε αυτή τη περίπτωση είναι ένα φαρμακείο αυτοκινήτουτρίγωνο και γιλέκο καθώς και ένας εκκινητής μπαταρίας ή καλώδια εκκίνησης

...Δείτε περισσότερα

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις