Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Γνήσια ανταλλακτικά σχεδόν μισοτιμής

Γνήσια ανταλλακτικά σχεδόν μισοτιμής

14/2/2024

Τα ανταλλακτικά ανακατασκευής κοστίζουν σχεδόν τα μισά από ένα γνήσιο
Κατασκευάζονται και τεστάρονται με προδιαγραφές καινούριων γνήσιων ανταλλακτικών
Το χαμηλό κόστος κατασκευής εξασφαλίζει τη χαμηλή τιμή τους
Η Mercedes τα δίνει με εγγύηση 2 ετών

Τα ανταλλακτικά ανακατασκευής κοστίζουν σχεδόν τα μισά από ένα γνήσιο

Δεν είναι κακό να προσπαθείς να μειώσεις το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου σου , αρκεί βέβαια να μην κάνεις εκπτώσεις στην ποιότητα των εργασιών και ανταλλακτικών που επιλέγεις. Η «smart buy» επιλογή ανταλλακτικών είναι αυτά που έχουν προσιτή τιμή και είναι κατάλληλα για το αυτοκίνητό σας. Ακούγεται λίγο αδύνατο, ωστόσο υπάρχουν τα λεγόμενα ανακατασκευασμένα ανταλλακτικά που έχουν κόστος που σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει καις το μισό ενός γνήσιου.

Κατασκευάζονται με προδιαγραφές καινούριων γνήσιων ανταλλακτικών

Τα ανακατασκευασμένα ανταλλακτικά πρόκειται για ανταλλακτικά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί και έχουν ανακατασκευαστεί. Η ανακατασκευή γίνεται πάντα σύμφωνα με τα ίδια αυστηρά κριτήρια που θέτει η κάθε μάρκα για να εξασφαλιστεί ότι η λειτουργία τους θα πληροί τις ίδιες προδιαγραφές με αυτές των καινούριων. ΓιΆ αυτό το σκοπό γίνονται και τα αντίστοιχα τεστ ποιοτικού και λειτουργικού ελέγχου από τους κατασκευαστές. Έτσι διασφαλίζεται η απόλυτα σωστή λειτουργία τους και παίρνουν έγκριση ώστε να τα χρησιμοποιούν και τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία των μαρκών.

Το χαμηλό κόστος κατασκευής εξασφαλίζει τη χαμηλή τιμή τους

Εύλογα θα αναρωτηθείτε πως γίνεται από τη στιγμή που έχουν την ίδια ποιότητα και απόδοση να έχουν τόσο μειωμένες τιμές σε σχέση με τα γνήσια. Ο λόγος είναι πως πολλά από τα μέρη του ανταλλακτικού επαναχρησιμοποιούνται, άρα μειώνεται πάρα πολύ το κόστος των πρώτων υλών κατασκευής.

Παράλληλα η ανάγκη για λιγότερες πρώτες ύλες έμμεσα συμβάλει και στην μείωση της ενέργειας που χρειάζεται για την παραγωγή τους (και φυσικά των εκπομπών CO²). Έτσι με μειωμένο κόστος πρώτων υλών και ενέργειας, το παραπάνω κέρδος αφαιρείται από την τιμή των ανταλλακτικών και έτσι έχουν προνομιακές τιμές.

Η Mercedes τα δίνει και με εγγύηση 2 ετών

ΓιΆ αυτό άλλωστε και οι μάρκες δεν διστάζουν να τα συνοδεύουν με εργοστασιακή εγγύηση, όπως η Mercedes που προσφέρει διετή κάλυψη. Μάλιστα στη γκάμα της θα συναντήσουμε    ανταλλακτικά για όλες τις γνωστές σειρές μοντέλων και σε μεγάλη ποικιλία. Από μίζες και συστήματα διεύθυνσης μέχρι κινητήρες και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και το σημαντικότερο πάντα με την σφραγίδα ποιότητας της Mercedes.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις