Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes GLA 200 163PS: Αριστοκρατική φινέτσα, άνεση και premium χαρακτήρας
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes GLA 200 163PS: Αριστοκρατική φινέτσα, άνεση και premium χαρακτήρας

Διαβάστηκε από 203972 αναγνώστες - 29/11/2021

Η GLA ξεχωρίζει στο δρόμο, είναι κομψή και ιδιαίτερη. Διαθέτει όλα τα στοιχεία που την χρήζουν κατάλληλη για καθημερινή μετακίνηση αλλά και για να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας.


Η GLA 200 στρίβει δυναμικά και πατάει γερά με μεγάλη ασφάλεια

Η GLA 200 στρίβει δυναμικά και πατάει γερά με μεγάλη ασφάλεια

Κοινοποίησέ το »


Το μικρομεσαίο SUV της Mercedes, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, εμπνέει δυναμισμό χάρη στην επιβλητική και φινετσάτη του εμφάνιση. Το hi-tech εσωτερικό, η απόλυτη και ασφαλής οδηγική συμπεριφορά καθώς και οι καλές επιδόσεις του κινητήρα, το καθιστούν μία από τις καλύτερες επιλογές στην γκάμα των οικογενειακών SUV.


Εξωτερικό: Δυναμικό σχήμα με premium σχεδίαση

Η εμφάνιση της Mercedes GLΑ 200 ξεκαθαρίζει ότι αυτό το SUV ανήκει στην Premium κατηγορία όχι μόνο από το δυναμικό σχήμα του, αλλά και από τις πολλές μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες που το κάνουν Mercedes.-Benz. Το μεγάλο αστέρι στην μεγάλη μπροστινή γρίλια και τα χαρακτηριστικά Led φωτιστικά σώματα διαχωρίζουν την Mercedes GLΑ 200 από τα κοινά SUV. Μπορεί οι αεραγωγοί στον προφυλακτήρα  να είναι διακοσμητικοί, ωστόσο σίγουρα είναι ο λόγος για τον οποίο η μεγάλη μάσκα αυτής της Mercedes δείχνει αρμονική πάνω στο αυτοκίνητο ειδικά στο εντυπωσιακό  λευκό χρώμα της δοκιμής μας. Όσο πλησιάζει κανείς στην πίσω πόρτα παρατηρεί τους έντονα φουσκωμένους θόλους του επιβλητικού SUV. Η πίσω όψη με τα «χαμογελαστά» LED φωτιστικά σώματα και την  αεροτομή βοηθά στην επίτευξη αεροδυναμικής ενώ κάνουν την Mercedes GLΑ όμορφη και πιο αριστοκρατική.


Εσωτερικό: Hi tech καμπίνα με κορυφαία συναρμολόγηση

Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή με προσεγμένο φινίρισμα, κορυφαία συναρμολόγηση και εμφανή πρακτικότητα, με βολικές θέσεις για αντικείμενα αλλά και μέσω της προαιρετικά ρυθμιζόμενης 2ης σειράς καθισμάτων. Ο διάκοσμος είναι σύγχρονος και ευχάριστος με τις 2 οθόνες του συστήματος MBUX 7 ιντσών, (προαιρετικά 10,25 ιντσών) να συνθέτουν τον high-tech χαρακτήρα της, ο οποίος ενισχύεται και από όλα τα συστήματα άνεσης. Η θέση οδήγησης είναι ψηλή και καλή προσφέροντας οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, ενώ το MBUX εκτός από χειριστήρια και οθόνη αφής, διαθέτει και φωνητικές εντολές, ώστε να βρίσκεις εύκολα αυτό που ψάχνεις. Όσον αφορά στην ευρυχωρία του εσωτερικού, 4 ή και 5 επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους αρκετό χώρο για τα γόνατα αλλά και για τα κεφάλια τους, ενώ η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι 435 λίτρα.


Kινητήρας- Επιδόσεις: Δυνατές επιδόσεις σε όλο το φάσμα στροφών

Η έκδοση GLA 200 που δοκιμάσαμε εφοδιάζεται με κινητήρα 1.330 κυβικών με απόδοση 163 ίππους. Το μοτέρ «τραβάει» θετικά και γεμίζει με περίσσια ευκολία προσφέροντας αρκετά καλές επιδόσεις. Η GLA 200 κινείται αέρινα και άνετα με αυτό το μοτέρ, ενώ συνδυάζεται τέλεια με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων που αποτελεί και τη μοναδική επιλογή. Το τελευταίο ανάλογα με τη θέση του συστήματος παραμετροποίησης, συμβάλει στην διαμόρφωση ενός πιο άνετου ή και πιο σπορ χαρακτήρα της GLA διατηρώντας ψηλά τις στροφές, ανάλογα με τις απαιτήσεις του οδηγού της. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 8,6 δευτερόλεπτα και η  κατανάλωση ανέρχεται στα 9,3 λτ./100 χλμ, ωστόσο αυτή η τιμή πέφτει αρκετά στην ρύθμιση ECO και μέσω του συστήματος απενεργοποίησης κυλίνδρων που διαθέτει ο κινητήρας. 


Στο δρόμο: Έχει σπορτίφ χαρακτήρα, στρίβει δυναμικά και διαχειρίζεται όλες τις ανωμαλίες του δρόμου

Ο ξεχωριστός χαρακτήρας της GLA είναι κάτι που αποτυπώνεται κυρίως στο δρόμο. Η ανάρτηση έχει μαλακή ρύθμιση, προσφέρει σημαντικά  επίπεδα άνεσης και παρουσιάζει  υποδειγματικό επίπεδο ποιότητας κύλισης. Ο άξονας πολλαπλών συνδέσμων πίσω φροντίζει ώστε παρά την μεγάλη διαδρομή της ανάρτησης και του αυξημένου ύψους του αμαξώματος, να μην παρουσιάζονται τάσεις πλεύσης ή αποσταθεροποίηση του αμαξώματος, με την GLA έτσι να «πατάει» γερά και να διαχειρίζεται εξαιρετικά τις όποιες ανωμαλίες του δρόμου. Το ευχάριστο οδηγικό της προφίλ όμως συνεχίζεται και όταν οι ρυθμοί ανέβουν, με τον κινητήρα και το κιβώτιο να αλλάζουν ρύθμιση στη θέση Sport του συστήματος Dynamic Select και το τιμόνι να προσφέρει πολύ καλή αίσθηση στον οδηγό της. Έτσι, θα στρίψει δυναμικά και σβέλτα και παρά τις εμφανείς κλίσεις της σε δρόμο με στροφές, δεν παρεκκλίνει καθόλου από την τροχιά της, γεμίζοντας και σε αυτή την περίπτωση με σιγουριά τον οδηγό και τους επιβάτες της.