Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Συγκρίνουμε στα 11 βήματα το Nissan Qashqai με το Audi Q3

Συγκρίνουμε στα 11 βήματα το Nissan Qashqai με το Audi Q3

Διαβάστηκε από 99836 αναγνώστες - 12/5/2023

Το Nissan Qashqai παίρνει φόρα, και από τα… 11 βήματα αρχίζει τις προσπάθειες, για να σκοράρει στην εστία του Audi Q3. Συγκρίνουμε τα 2 οικογενειακά SUV σε 11 κρίσιμους τομείς, για να δούμε τελικά ποιο αξίζει να αγοράσεις.

Στα μέσα ενημέρωσης αυτοκινήτου στο εξωτερικό δεν υπάρχουν ταμπού, και πολλές φορές γίνονται συγκρίσεις ανάμεσα σε mainstream και premium μοντέλα, με τα τελευταία να καλούνται να δικαιολογήσουν την υψηλότερη τιμή τους. Υπό το πρίσμα αυτό αποφασίσαμε να φέρουμε σε αντιπαράθεση τον προπομπό των οικογενειακών SUV, το Nissan Qashqai (στην 3η του γενιά έχει έκδηλες premium διαθέσεις) με έναν ξεκάθαρα premium παίχτη της κατηγορίας, το Audi Q3.

Η βασική, από πλευράς κινητήρα, έκδοση βενζίνης του Audi Q3 είναι η 35 TFSI, διαθέσιμη μόνο ως προσθιοκίνητη με κινητήρα 1,5 turbo 150 ίππων. Συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Με αυτόματο κιβώτιο προσφέρεται από την έκδοση Advanced και τιμή 37.900 ευρώ. Με το σπορτίφ πακέτο S-Line κοστίζει 41.900 ευρώ. Eπιλέξαμε την αυτόματη έκδοση για να ταιριάξει με το Nissan Qashqai, που χρησιμοποιεί έναν turbo 1,33 λτ. κινητήρα (τον χρησιμοποιεί και η Mercedes) που αποδίδει 158 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο Χ-Tronic, που είναι τύπου CVT (συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης). Η τιμή του είναι από 32.990 ευρώ αν μιλάμε για την προσθιοκίνητη έκδοση, ωστόσο προσφέρεται και τετρακίνηση στην πλουσιότερη έκδοση N-Connecta, που ανεβάζει την τιμή στα 37.390 ευρώ.
 
Θα καταφέρει το Qashqai να κοντράρει το Q3; Ας δούμε πώς θα έρθει το «σκορ»!
 

Κοινοποίησέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις