Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
10 αστείοι κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

10 αστείοι κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

20/4/2024

Κουραστήκαμε να σχολιάζουμε τα κακά και τα ανάποδα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Ναι είναι τραγικός πολλές φορές, αλλά δείτε κανόνες που έχουν θεσπίσει στο εξωτερικό, να νιώσετε καλύτερα.

Στραβά και παράξενα υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχουν (όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε) μόνο στην χώρα μας. Πολλές φορές οι νομοθέτες θεσπίζουν νόμους και κανόνες που δεν έχουν καμία αξία και πραγματικά σου προκαλούν γέλιο όταν τους ακούς.
Και φυσικά λοιπόν δεν είναι μόνο δικό μας προνόμιο αυτό, αφού παράλογους νομοθέτες βρίσκουμε σε όλο τον πλανήτη. Σε μερικούς από αυτούς δε, θα θέλαμε να τους δοθεί ένα μεγάλο παράσημο, αλλά δυστυχώς δεν είναι κάτι που περνάει από το χέρι μας. Παρακάτω θα δούμε μερικούς περίεργους αλλά και αστείους κανόνες του Κ.Ο.Κ που υπάρχουν σε άλλες χώρες, και θα ανακουφίσουν τον πόνο μας, για τους δικούς νομοθέτες.
 
1) Στις βόρειες χώρες της Ευρώπης, όπως η Σουηδία, η διάρκεια της ημέρας το χειμώνα, είναι μικρή και σε συνδυασμό με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες η ορατότητα είναι περιορισμένη. Στην Σουηδία λοιπόν, πρέπει να οδηγούν υποχρεωτικά, ακόμα και την ημέρα, με τα φώτα ανοιχτά. Κι αν μοιάζει λογικό για τον χειμώνα, το καλοκαίρι δεν έχει κανένα λόγο να συμβαίνει...

2) Στο Λουξεμβούργο, όλα τα οχήματα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν υαλοκαθαριστήρες. Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και για τα οχήματα που δεν έχουν παρμπρίζ. Τι, δεν είναι λογικό?

3) Στην χώρα της Δανίας έχουν εξελίξει πολύ το επίπεδο της κοινωνικής ασφάλειας. Ο νόμος εκεί τους υποχρεώνει πριν βάλουν σε λειτουργία το όχημα τους να ελέγξουν από κάτω του για να διαβεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που κάνει εργασίες ή παιδιά που παίζουν.
 
4) Δεν έχουμε ακούσει να υπάρχει αλλού αυτό το πρόστιμο. Στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην πασίγνωστη Autobahn, αν μείνεις από καύσιμο θα πληρώσεις και ένα γενναίο πρόστιμο μαζί με την ταλαιπωρία που θα υποστείς.  
 
5) Στην Ρωσία είναι άνθρωποι της αισθητικής, αφού στην περίπτωση που σε σταματήσουν σε μπλόκο και το αυτοκίνητο σου είναι βρώμικο, θα κερδίσεις μια ακόμα κλήση στο ενεργητικό σου.



6) Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι νομοθέτες της Ταϊλάνδης, αφού εκεί σου απαγορεύουν να οδηγείς χωρίς να φοράς ρούχα...

7) Στην Μανίλα, για να μειώσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους, έχουν κι αυτοί τον δικό τους δακτύλιο, ανάλογα με το τελευταίο νούμερο στην πινακίδα κυκλοφορίας. Μόνο που εδώ σου απαγορεύουν ολοκληρωτικά να το κινήσεις... 

8) Στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής, απαγορεύουν στα πλυντήρια αυτοκινήτων να σκουπίζουν τα αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας εσώρουχα. Τόσα λεφτά τα πληρώσαμε κύριοι, να μην τα ευχαριστηθούμε?
 
9) Στο Ντένβερ του Κολοράντο, σου απαγορεύουν την κυκλοφορία την Κυριακή, αν έχεις μαύρο αυτοκίνητο. Με ποια αφορμή μπορεί να δημιουργήθηκε ο συγκεκριμένος νόμος, δεν καταφέραμε να βρούμε...

10) Στην Αλαμπάμα, έχουν κάνει άλματα μπροστά στην θέσπιση νόμων. Απαγορεύουν να οδηγούν οι ...τυφλοί άνθρωποι! 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις