Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αυτά τα μοντέλα έτρεξαν σε Rally! Τα θυμάστε;
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτά τα μοντέλα έτρεξαν σε Rally! Τα θυμάστε;

Διαβάστηκε από 6110 αναγνώστες - 3/11/2023

Πολλά από τα διάσημα μοντέλα κρύβουν πίσω τους αγωνιστική πορεία που δεν είναι γνωστή. Σας παρουσιάζουμε αυτοκίνητα που είχαμε ξεχάσει, ή δεν περιμέναμε πως έτρεξαν ποτέ σε Rally.

Πολλά αυτοκίνητα έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη μας ως επιτυχημένα αγωνιστικά. Όταν ακούμε «rally», έρχεται στο μυαλό μας η ιπτάμενη Toyota Celica ST185 με φόντο τους πρόποδες του Όρους Kilimanjaro, ή η Lancia Delta Integrale με τα πολεμικά χρώματα της Martini να στρίβει «διπλωμένη» στο Ράλι Ακρόπολις.
Ορισμένα διάσημα μοντέλα όμως, παρόλο που είναι γνωστά, σημείωσαν αγωνιστικές επιτυχίες οι οποίες ξεχάστηκαν και πλέον είναι στην αφάνεια.
Κάνουμε ανασκόπηση και σας παρουσιάζουμε τα μοντέλα που δεν περιμέναμε πως έτρεξαν σε Rally.
 


1) VW Golf Mk2 Rallye
Η δεύτερη γενιά του VW Golf θεωρείται κλασσική, και έχει αγαπηθεί από πολλούς λάτρεις της εταιρείας ανά τον κόσμο, με πιο διάσημη βεβαίως την έκδοση GTI. Όταν το 1988 η VW ήθελε να συμμετάσχει στα Rally με το δημοφιλές hatchback, έπρεπε να δημιουργήσει ένα ακόμα ισχυρότερο Golf, προκειμένου να ανταγωνιστεί τα μοντέλα της Lancia και της Ford, που διέθεταν τετρακίνηση και turbo κινητήρες.

Έτσι, κατασκεύασε το καταλλήλως ονομαζόμενο Golf Rallye, το οποίο ξεχώριζε εμφανισιακά από τα απλά μοντέλα χάρη στα πρησμένα και «κουτιαστά» φτερά, χαρακτηριστικό δείγμα της εποχής και ανάλογα των BMW M3 E30 και Lancia Delta Integrale Evo , και τα ορθογώνια φανάρια, αντίστοιχα με του «αδελφού» Jetta. Για να είναι ανταγωνιστικό στις ειδικές διαδρομές, το ξεχωριστό Golf είχε υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα (με τον μηχανικό και πολύπλοκο υπερσυμπιεστή G-Lader) και τετρακίνηση Synchro.
Για να περάσει την απαραίτητη «Ομολογκασιόν» και να εγκριθεί το αγωνιστικό όχημα, κατασκευάστηκαν συνολικά 5000, τα οποία πωλήθηκαν σε τιμή σχεδόν διπλάσια από αυτή του GTI.
 

Σελ.
2
Διάσημα μοντέλα με άγνωστη αγωνιστική ιστορία
Σελ.
3
Μοντέλα που ξεχάσαμε πως έτρεξαν σε αγώνες
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις