Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αυτός είναι ο πρόγονος της Mercedes A-Class
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτός είναι ο πρόγονος της Mercedes A-Class

Διαβάστηκε από 6520 αναγνώστες - 18/11/2023

Το 1990 δημιουργήθηκε ένα περίεργο hatchback αυτοκίνητο, βασισμένο στο αμάξωμα και τα μηχανικά μέρη της Mercedes 190E. Σας παρουσιάζουμε τον πρόγονο της A-Class, την άγνωστη και σπάνια 190E City, που ήταν δημιουργία της εταιρείας Schulz Tuning.

Η νέα Mercedes-Benz GLA ήρθε. Advertisement Advertisement

Η A-Class της Mercedes βρίσκεται στην αγορά από το 1997, και ήταν το πρώτο μοντέλο της εταιρείας στην compact κατηγορία. Το hatchback αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο, και πλέον βρίσκεται στην 4η γενιά του. Τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο της A-Class, γνωρίσαμε ένα αυτοκίνητο που ήταν βασισμένο στην ολοκαίνουρια C-Class, ήταν 3θυρο με hatchback coupe σχεδιασμό, και ονομαζόταν C-Class SportCoupe. Σύμφωνα με την εταιρεία, το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν το αυτοκίνητο που μύησε πολλούς στην εμπειρία ιδιοκτησίας μίας Mercedes, και το 40% των αρχικών αγοραστών, επέστρεψε για να αγοράσει κάποιο μεγαλύτερο όχημα με σήμα το Αστέρι.
Η Mercedes είναι διάσημη για τα πολυτελή και μεγάλα της αυτοκίνητα, και έτσι, το 1990, η δημιουργία ενός hatchback που θα ανήκει στην μικρή κατηγορία θεωρούταν κάτι παράξενο και ανήκουστο. Η 190E της γενιάς W201 ήταν το πρώτο μεσαίο μοντέλο της εταιρείας, κερδίζοντας το προσωνύμιο «Baby Benz» και, παρόλο που είχαν γίνει σχέδια το 1981 για ένα πιθανό hatchback βασισμένο στο συγκεκριμένο όχημα, το project ακυρώθηκε γρήγορα. Με 1,9 εκατομμύρια πωλήσεις της 190E, μπορούμε να πούμε πως η εταιρεία είχε δίκιο που δεν προχώρησε σε κάποιο μικρότερο μοντέλο, αφού η W201 σημείωσε μεγάλη επιτυχία σαν sedan.



Ο κύριος Eberhard Schulz, ιδρυτής τόσο της Schulz Tuning όσο και της Isdera, η οποία κατασκευάζει χειροποίητα sport αυτοκίνητα σε μικρές ποσότητες, είχε διαφορετική άποψη, και αποφάσισε να δημιουργήσει μόνος του μία hatchback Mercedes, έχοντας ως σκοπό να ανταγωνιστεί το VW Golf. Έτσι, έκανε την εμφάνισή της η 190E City, ή αλλιώς 190E Compakt, η οποία, όπως μαρτυρά το όνομά της, ήταν βασισμένη στο αμάξωμα της W201. Τα μηχανικά μέρη ήταν ίδια με το sedan, χωρίς καμία αλλαγή. Η συγκεκριμένη πρακτική ήταν γνωστή στον Οίκο Schulz, αφού στο παρελθόν είχε μετατρέψει μία 190E σε cabrio αλλά και μία BMW Σειρά 5 E28 σε station wagon, χωρίς να επέμβει στα μηχανικά μέρη των αυτοκινήτων.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Η νέα Mercedes-Benz GLA ήρθε. Advertisement Advertisement