Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
BMW M3 GT και LTW: Οι σπάνιες E36
15 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

BMW M3 GT και LTW: Οι σπάνιες E36

Διαβάστηκε από 10557 αναγνώστες - 3/7/2022

Η μυθική BMW M3 E36 είχε αποκτήσει 2 ιδιαίτερα σπάνιες και καυτές εκδόσεις, με αγωνιστικές καταβολές. Σας παρουσιάζουμε το πύρινο δίδυμο της M3 GT και M3 LTW.

Η πολεμική έκδοση της BMW Σειράς 3, είναι άμεσα αναγνωρίσιμη από την προσθήκη του γράμματος «Μ», έπειτα από τον θρυλικό, τρίχρωμο συνδυασμό γαλάζιου, μπλε και κόκκινου. Η E36 Μ3, παρόλο που για πολλούς ζει στη σκιά του πρόγονού της, της E30, έχει το δικό της φανατικό κοινό, και έχει λατρευτεί χάρη στον εξαπετάλουδο κινητήρα με κωδικό S50, την εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και την ήπια, αλλά δυναμική εμφάνισή της.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Η δημοφιλής και άμεσα αναγνωρίσιμη M3 E36, απέκτησε το 1995 μία ιδιαίτερα σπάνια έκδοση, με σκοπό να λάβει την απαραίτητη έγκριση συμμετοχής σε αγώνες των κατηγοριών IMSA GT και FIA GT Class II. Καταλαβαίνουμε, πως η συνταγή για τη δημιουργία του μοντέλου είχε την απαιτούμενη δόση motorsport στοιχείων, ούτως ώστε το αποτέλεσμα να είναι σπουδαίο. Και ήταν.



Τα 356 οχήματα που κατασκευάστηκαν, είχαν διαφορές στο αμάξωμα, με σκοπό να βελτιωθεί η αεροδυναμική, και παράλληλα να μειωθεί το βάρος. Οι πόρτες οδηγού και συνοδηγού, ήταν πλέον αλουμινένιες και έκαναν την ειδική M3 κατά 30kg ελαφρύτερη από τις απλές αδελφές της. Η ανάρτηση ήταν πιο σφικτή, προκειμένου το αυτοκίνητο να ανταπεξέλθει καλύτερα στη χρήση για την οποία προοριζόταν. Εμπρός, τοποθετήθηκε μία μπάρα θόλων, για περεταίρω αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας.

Αυτές οι αναβαθμίσεις, έκαναν την BMW M3 GT ακόμα καλύτερη. Εξωτερικά, η εταιρεία εξόπλισε το πολεμικό μοντέλο με splitter στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, το οποίο ήταν ρυθμιζόμενο, ανάλογα τις απαιτήσεις της εκάστοτε διαδρομής ή πίστας. Πίσω, τοποθετήθηκε μία διπλή αεροτομή, η οποία ήταν τόσο αποδοτική, που σε ορισμένες φορές η παραγόμενη κάθετη δύναμη κατάφερνε να λυγίσει τις βάσεις του πορτμπαγκάζ. Όλα τα αντίτυπα της συλλεκτικής M3 κυκλοφόρησαν αποκλειστικά στο British Racing Green χρώμα.



Στο εσωτερικό, το πράσινο της Βρετανίας έδωσε τη θέση του στο Mexico Green. Έτσι ονομαζόταν η απόχρωση του δέρματος Nappa στο κέντρο των εμβληματικών «Vader» καθισμάτων, που απέκτησαν το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό λόγω της ομοιότητάς τους με το κράνος του πιο διάσημου κακού στην ιστορία του κινηματογράφου.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε