Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τι πρέπει να αποφύγεις σε ένα diesel αυτοκίνητο;

Τι πρέπει να αποφύγεις σε ένα diesel αυτοκίνητο;

Διαβάστηκε από 8427 αναγνώστες - 2/1/2024

Έχεις diesel αυτοκίνητο; Το diesel θα σε ζορίσει περισσότερο αν μείνεις από καύσιμο και υπάρχει λόγος για αυτό. Εσύ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση;

Η πρώτη και προφανής κίνηση αν μείνεις από  καύσιμο είναι να φροντίσεις να παρκάρεις σε εμφανές σημείο και να προειδοποιείς τους υπόλοιπους οδηγούς. Από κει και πέρα όμως; Έστω ότι φρόντισες να το ξαναγεμίσεις ξέρεις τι πρέπει να κάνεις αν έχεις πετρελαιοκινητήρα και τι αν έχεις βενζινοκινητήρα;
Τι κάνεις αν έχεις κινητήρα βενζίνης
Γνωρίζατε πως υπάρχουν διαφορές στην αντίδραση του αυτοκινήτου μετά το ξαναγέμισμα ανάλογα με το καύσιμο το οποίο το τροφοδοτεί; Στην περίπτωση που το όχημα είναι βενζινοκίνητο τότε αν ο λόγος που σταμάτησε είναι όντως η έλλειψη βενζίνης δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

Ακόμα κι αν δεν ξεκινήσει με την πρώτη μερικές προσπάθειες θα είναι αρκετές για να πάρει μπρος. Η μόνη εισήγηση που έχουμε να σας κάνουμε είναι στην πρώτη ευκαιρία να μεριμνήσετε για αλλαγή του φίλτρου βενζίνης που δεν αποκλείεται να μάζεψε κατακάθια από το ρεζερβουάρ.


 
Πετρέλαιο; Μπορεί να χρειαστεί εξαέρωση
Αν το αμάξι σου είναι πετρελαιοκίνητο τότε οι πιθανότητες τα πράγματα να μην είναι τόσο εύκολα όσο με τη βενζίνη είναι αρκετές. Τα περισσότερα μοντέλα για να επαναλειτουργήσουν είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν εξαέρωση. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για να πάρει μπρος το όχημα και το αν χρειάζεται όντως μας το απαντά το εγχειρίδιο του κατασκευαστή.

Βρείτε, με τη βοήθεια του εγχειριδίου, τη σχετική αντλία και με το ειδικό εξάρτημα αφαιρέστε αέρα μέχρι να σκληρύνει. Κατόπιν κάντε τις πρώτες προσπάθειες για εκκίνηση του κινητήρα. Αν αποτύχει η προσπάθεια επαναλάβετε τη διαδικασία με την αντλία. Στους κινητήρες που δεν χρειάζεται εξαέρωση αφότου ανεφοδιαστεί το αμάξι ανοίξτε τον διακόπτη της μηχανής, περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και κλείστε το διακόπτη. Η διαδικασία αυτή είναι αναγκαίο να επαναληφθεί κάποιες φορές και ακολούθως γυρίστε τη μίζα και εκκινήστε τον κινητήρα.


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις