Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Γνωρίζατε για τη Mercedes που άλλαζε μορφές;
16 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Γνωρίζατε για τη Mercedes που άλλαζε μορφές;

30/10/2023

Το 1995, η Mercedes παρουσίασε ένα αυτοκίνητο που ήταν ουσιαστικά 4 μοντέλα σε 1, χάρη στα εναλλασσόμενα μέρη του αμαξώματός του. Σας παρουσιάζουμε το ξεχασμένo concept Mercedes VRC και τις καινοτομίες που είχε.

Στην αγορά υπάρχει πληθώρα οχημάτων, τα οποία καλούνται να καλύψουν την κύρια ανάγκη του εκάστοτε χρήστη. Κάποιος με οικογένεια θα προτιμήσει να αγοράσει ένα sedan, ή station wagon αυτοκίνητο, ενώ κάποιος επαγγελματίας που έχει ανάγκη από καρότσα με μεγάλο όγκο φόρτωσης, θα επιλέξει ένα pickup όχημα. Αντίστοιχα, ένας οδηγός που θέλει να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του κυρίως ως μέσο απόδρασης από την καθημερινότητα και έχει ως σκοπό να απολαύσει τον ήλιο, θα εκτιμήσει ιδιαίτερα την ανοιχτή οροφή ενός cabrio.
Όλες αυτές οι κατηγορίες οχημάτων διαφέρουν παρασάγγας μεταξύ τους, και μερικές από τις αρετές του κάθε αυτοκινήτου είναι δύσκολο, ακόμα και ακατόρθωτο, να συνδυαστούν. Μέχρι το 1995 και την Έκθεση της Γενεύης, όπου η Mercedes παρουσίασε ένα concept car που ήταν εντελώς διαφορετικό από ό,τι είχαμε δει έως τότε. Το όχημα ονομαζόταν VRC (Vario Research Car) και είχε τα χαρακτηριστικά και των 4 προαναφερθέντων αυτοκινήτων, καλύπτοντας τις ανάγκες οποιουδήποτε χρήστη. Ο τρόπος που θα το κατόρθωνε ήταν απλός: Αλλαζε μορφή από τη μέση και πίσω.



Η VRC είχε ως βάση ένα δίθυρο αμάξωμα, το οποίο μπορούσε να δεχτεί πρόσθετες υπερκατασκευές σαν «καπάκια» που θα το μετέτρεπαν από sedan σε station wagon, cabrio και pickup. Αποτελούμενες από πλαϊνά τμήματα, οροφή, και παρμπρίζ (αμφότερα εκτός της ανοιχτής έκδοσης), οι κατασκευές, που ήταν φτιαγμένες από ανθρακονήματα, ζύγιζαν μεταξύ 30 και 50kg. Η Mercedes δήλωνε πως παρείχαν «υψηλό επίπεδο σταθερότητας και ασφάλειας σε περίπτωση ατυχήματος», ενώ η αλλαγή τους μπορούσε να γίνει μέσα σε 15 λεπτά.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Σελ.
2
Περαιτέρω καινοτομίες της Mercedes VRC
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις