Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Lancia Thema 8.32: Το sedan με μοτέρ Ferrari
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Lancia Thema 8.32: Το sedan με μοτέρ Ferrari

Διαβάστηκε από 11595 αναγνώστες - 3/3/2024

Το 1986 η Lancia παρουσίασε ένα μεγάλο sedan με V8 κινητήρα της Ferrari, το οποίο συνδύαζε τη χλιδή με υψηλές επιδόσεις. Αυτή ήταν η εντυπωσιακή Lancia Thema 8.32, που χαρακτηρίστηκε ως η «τετράπορτη Ferrari».

Η Lancia Thema ήταν η λιμουζίνα της θρυλικής ιταλικής εταιρείας, η οποία κατασκευαζόταν από το 1984 έως το 1994. Στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου, ήταν μία έκδοση, κάτω από το καπό της οποίας βρισκόταν ένας V8 κινητήρας της Ferrari. Αντίθετα με τις παραδοσιακές διατάξεις, η ισχύς περνούσε στους εμπρός τροχούς, και το αυτοκίνητο μετατρεπόταν από ένα πολυτελές όχημα σε ένα super-sedan, ικανό να ακολουθεί κατά πόδας τις εξωτικές κατασκευές της εταιρείας που της δώρισε το μοτέρ. Κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν και στην ιστορία της εξωφρενικής Lancia Thema 8.32.
Πίσω στο μακρινό 1984, η Lancia παρουσίασε το μοντέλο που θα αντικαθιστούσε τόσο την Gamma, όσο και την Trevi. Το αυτοκίνητο έκανε την εμφάνισή του αρχικά τον Οκτώβριο στη Βιέννη, σε μία εκδήλωση για τον Τύπο, ενώ το κοινό την γνώρισε από κοντά 2 μήνες μετά, στην έκθεση του Τορίνο. Σχεδιασμένη από τον Giorgetto Giugiaro, η Thema, όπως ονομαζόταν, διέθετε αυστηρές και λιτές γραμμές που άρμοζαν σε μία πολυτελή λιμουζίνα, ενώ ο κεκλιμένος εμπρόσθιος πρόβολος χάριζε στο όχημα το δυναμισμό των ιταλικών μοντέλων.



Η Thema χρησιμοποιούσε την ολοκαίνουργια πλατφόρμα «Type Four», ή «Tipo Quattro», την οποία μοιραζόταν με το Saab 9000, που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά, καθώς και με το Fiat Croma και την Alfa Romeo 164, που παρουσιάστηκαν το 1985 και 1987 αντίστοιχα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Σελ.
2
Lancia by Ferrari
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις