Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Alfa Romeo Milano μικρό SUV
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Alfa Romeo Milano μικρό SUV

Alfa Romeo Milano: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του μικρού Ιταλικού SUV;

11/4/2024

Το μικρό SUV της Alfa Romeo είναι εδώ
Ιδιαίτερη σχεδίαση
Καλός εξοπλισμός και εσωτερική σχεδίαση
Και ηλεκτρική και ήπια υβριδική
Διαθέσιμη στην Ελλάδα από το τέλος του καλοκαιριού

Το μικρό SUV της Alfa Romeo είναι εδώ

Η νέα Alfa Romeo Milano, έκανε την επίσημη παρουσίαση της και αποτελεί το νέο μικρό SUV της Ιταλικής βιομηχανίας. Ουσιαστικά είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Alfa Romeo, ενώ θα είναι διαθέσιμο και ως mild hybrid. Το νέο μικρό SUV έχει υψηλές προδιαγραφές, αλλά και πολύ δυνατό ανταγωνισμό να αντιμετωπίσει, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία είναι από τις πιο δημοφιλής στο κοινό. 

Ιδιαίτερη σχεδίαση

Η εξωτερική σχεδίαση της Milano είναι ιδιαίτερη, και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα της Alfa, με δυναμικές και μυώδης γραμμές στους προφυλακτήρες, Η νέα γρίλια σχηματίζει το σήμα της βιομηχανίας, ενώ υπάρχει και μια δεύτερη επιλογή με σήτα. Εντυπωσιακή σχεδίαση έχουν τα εμπρός LED φώτα, ενώ στο πίσω μέρος συναντάμε μια τεράστια μαύρη φάσα που φιλοξενεί τα φωτιστικά σώματα. Η Milano είναι βασισμένη στην πλατφόρμα CMP της Stellantis, κι έχει μήκος 4.170 χλστ., Πλάτος1.780 χλστ., ύψος 1.500 χλστ. 

Καλός εξοπλισμός και εσωτερική σχεδίαση

Πολυτελές αλλά παράλληλα και minimal το εσωτερικο της Alfa Romeo Milano, που είναι εξοπλισμένη με 2 οθόνες 10,25 ιντσών και για τον πίνακα οργάνων, αλλά και για το Infotainment. Ικανοποιτικός είναι και ο εξοπλισμός συστημάτων ασφαλείας του Ιταλικού μικρού SUV, όπως και ο χώρος αποσκευών των 400 λίτρων. 

Και ηλεκτρική και ήπια υβριδική

Η Milano αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Alfa Romeo, και μάλιστα με δύο εκδόσεις. Η βασική έκδοση έχει απόδοση 156 ίππους και μπαταρία 54 kWh, ενώ η δεύτερη πιο ισχυρή έκδοση Veloce προσφέρει 240 άλογα. Η αυτονομία κίνησης της είναι 410 χλμ. ενώ η φόρτιση της μπαταρίας από το 10 στο 80% γίνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά σε γρήγορο φορτιστή 100 KW (DC).

Η mild hybrid έκδοση είναι εξοπλισμένη με έναν 3κύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης 48 βολτ,  και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Η συνολική ισχύς θα είναι στα 136 άλογα Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως η ήπια υβριδική έκδοση της Alfa Romeo Milano θα προσφέρεται και ως τετρακίνητη (Q4).

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις