Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Alpine A290: Ανακοινώθηκε για τις 13 Ιουνίου το ντεμπούτο του!
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Alpine A290: Ανακοινώθηκε για τις 13 Ιουνίου το ντεμπούτο του!

3/4/2024

Ντεμπούτο στον 24ωρο αγώνα του Le Mans.
Θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Renault 5.
Το τιμόνι του θα έχει μπουτόν εμπνευσμένα από τη F1.
Περίπου 270 ίππους.

Ντεμπούτο στον 24ωρο αγώνα του Le Mans

Στις 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο του νέου A290, όπως ανακοίνωσε η Alpine. Η γαλλική μάρκα γνωστοποίησε πως το καινούργιο ηλεκτρικό hatchback θα αποκαλυφθεί, στο πλαίσιο του 24ωρου αγώνα του Le Mans. Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα και κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το «καυτό» ηλεκτρικό.

Ανακοινώθηκαν επίσημα οι διαστάσεις του

Επί του παρόντος το Alpine A290 συνεχίζει να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών εξέλιξης, ωστόσο η φίρμα αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας τις διαστάσεις του. Το νέο A290 έχει μήκος 3.990 χλστ., πλάτος 1.820χλστ., ύψος 1.520 χλστ. και μεταξόνιο 2.530 χλστ. Η Alpine τόνισε επίσης την εστίασή της στις δυναμικές επιδόσεις του A290, υπογραμμίζοντας ότι έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην απόκριση του κινητήρα, την ακρίβεια οδήγησης και την ευελιξία.

Θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Renault 5

Το νέο A290 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMFB-EV, όπως και το Renault 5 και θα εξοπλίζεται με ζάντες 19 ιντσών. Τα τετράγωνα φωτιστικά σώματα του επερχόμενου μοντέλου με LED λωρίδες σε διάταξη που παραπέμπει στο γράμμα «Χ», είναι ένα ακόμα ξεχωριστό χαρακτηριστικό.

Το τιμόνι του θα έχει μπουτόν εμπνευσμένα από τη F1

Στην καμπίνα, το τιμόνι θα διαθέτει χαρακτηριστικά εμπνευσμένα από τα τιμόνια των αγωνιστικών της F1: Ένα κουμπί «ΟV» (Overtake) που όταν το πατάει ο οδηγός θα προσφέρει στο αυτοκίνητο μια «ένεση» ισχύος από τον κινητήρα, έναν διακόπτη ρύθμισης της ποσότητας ενέργειας που θα αντλεί η μπαταρία κατά το φρενάρισμα και ο οποίος μοιάζει με τον μοχλό που χρησιμοποιεί το σύστημα KERS στα τιμόνια της F1.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις