Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αποκαλύφθηκε αλλά καμουφλαρισμένο το ανανεωμένο VW Golf
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αποκαλύφθηκε αλλά καμουφλαρισμένο το ανανεωμένο VW Golf

9/1/2024

Έρχεται το ανανεωμένο VW Golf.
Οι πρώτες εικόνες δημοσιεύτηκαν.
Μεγαλύτερη οθόνη στην καμπίνα και νέα μπουτόν στο τιμόνι.
Πιθανές οι αλλαγές και στους κινητήρες.

Έρχεται το ανανεωμένο VW Golf

Οι πρώτες εικόνες του ανανεωμένου Volkswagen Golf αποκαλύφθηκαν, με τη γερμανική μάρκα να μας δείχνει πλήρως το αυτοκίνητο αλλά με καμουφλάζ. Το ανανεωμένο Golf 8ης γενιάς αποκτά νέα φώτα και προφυλακτήρες, μεγαλύτερη οθόνης αφής για το infotainment, ενώ αλλάζει τα ευαίσθητα στην αφή μπουτόν με τα παραδοσιακά. Στην Έκθεση CES θα γίνει η αποκάλυψη του μοντέλου.

Οι πρώτες εικόνες δημοσιεύτηκαν

Η Volkswagen στις πρώτες εικόνες μας δείχνει το GTI μοντέλο, που θα βρίσκεται στις εκθέσεις αργότερα το 2024. Στο εξωτερικό μέρος οι αλλαγές εντοπίζονται στα LED φωτιστικά σώματα που είναι ανασχεδιασμένα, αλλά και στους προφυλακτήρες. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή στο τέλος της οροφής, τα επίσης ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, αλλά και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης, που συνδυάζονται με τον αεροδυναμικό διαχυτή, φυσικά για την έκδοση GTI που απεικονίζεται.

Μεγαλύτερη οθόνη στην καμπίνα και νέα μπουτόν στο τιμόνι

Στο εσωτερικό το ανανεωμένο Golf θα λάβει μία μεγαλύτερη οθόνη αφής που θα φιλοξενήσει το infotainment. Επίσης, στο τιμόνι παρατηρούμε πως έχουν αφαιρεθεί τα μπουτόν που ήταν ευαίσθητα στην αφή και έχουν τοποθετηθεί τα παραδοσιακά. Από κει και πέρα, ένα ακόμα νέο στοιχείο είναι η τεχνολογία ChatGPT, η οποία περιμένουμε να ενσωματωθεί σε ορισμένα αυτοκίνητα της Volkswagen αργότερα φέτος.

Πιθανές οι αλλαγές και στους κινητήρες

Η VW δεν αναφέρθηκε σε αλλαγές που ενδεχομένως θα υπάρξουν στα κινητήρια σύνολα του ανανεωμένου Golf 8ης γενιάς. Ωστόσο, δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν αναφέρουν πως ο βελτιωμένος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1,5 TSI Evo2 θα είναι παρών συνδυασμένος με ήπια υβριδική τεχνολογία, ενώ και ο 1,0 eTSI ενδέχεται να λάβει κάποιες βελτιώσεις. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι  εάν ο 2λιτρος TDI πετρελαιοκινητήρας θα συνεχίσει να είναι παρών στην γκάμα. Σε ότι αφορά το plug-in υβριδικό Golf GTE θα μπορούσε να αποκτήσει το σύστημα PHEV επόμενης γενιάς που βασίζεται στον 1,5 TSI κινητήρα βενζίνης, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και συνδυάζεται  με το 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο. Ως αποτέλεσμα δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο μοντέλο να έρθει με περισσότερη ιπποδύναμη αλλά και μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία (ίσως έως 100 χιλιόμετρα) χάρη σε μία νέα μπαταρία.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις