Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η αρχική τιμή του νέου Toyota Yaris Hybrid 130 στην Ελλάδα
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η αρχική τιμή του νέου Toyota Yaris Hybrid 130 στην Ελλάδα

20/11/2023

21.270 ευρώ η αρχική τιμή στην Ελλάδα.
Με 130 υβριδικούς ίππους.
Περισσότερα συστήματα ασφαλείας.
Αναβαθμισμένο infotainment και πίνακας οργάνων.

21.270 ευρώ η αρχική τιμή στην Ελλάδα

Το Toyota Yaris ανανεώθηκε την τελευταία ημέρα του περασμένου Μάη και μαζί του έφερε τη νέα υβριδική έκδοση Hybrid 130. Σήμερα, η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε την αρχική τιμή του Yaris Hybrid 130 για την εγχώρια αγορά, που ορίζεται στα 21.270 ευρώ, στη βασική έκδοση. Εκτός από 130 ίππους, το ιαπωνικό μικρό διαθέτει αναβαθμισμένη καμπίνα και πληθώρα συστημάτων ασφαλείας.

Με 130 υβριδικούς ίππους

Το νέο σύστημα Hybrid 130 διαθέτει κινητήρα 1,5 λίτρων και εξοπλίζεται με νέο κιβώτιο ταχυτήτων με μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και βελτιωμένο λογισμικό. Η συνδυασμένη ισχύς ανέρχεται στους 130 ίππους, ενώ η ροπή στα 185 Nm.

Περισσότερα συστήματα ασφαλείας

Η Toyota θα προσφέρει το Yaris με περισσότερα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας, μέσω της τελευταίας έκδοση της σουίτας Toyota T-Mate, που περιλαμβάνει τα πιο προηγμένα συστήματα Toyota Safety Sense. Έτσι μεταξύ άλλων το ανανεωμένο Yaris διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα πρόσκρουσης που ανιχνεύει μοτοσικλέτες, εκτός από άλλα αυτοκίνητα, πεζούς και ποδηλάτες. Το σύστημα Acceleration Suppression At Low Speed, εμποδίζει τον οδηγό να επιταχύνει ξαφνικά όταν ανιχνεύσει ένα προπορευόμενο όχημα. Υπάρχει επίσης το σύστημα διακοπής οδήγησης έκτακτης ανάγκης (Emergency Driving Stop System) που λειτουργεί όταν ενεργοποιείται το Lane Trace Assist. Για πρώτη φορά οι ενημερώσεις στο Safety Sense της Toyota μπορούν να γίνουν ασύρματα (over-the-air).

Αναβαθμισμένο infotainment και πίνακας οργάνων

Το ανανεωμένο Toyota Yaris επωφελείται από ένα νέο σύστημα infotainment, αλλά και έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων που μπορεί να προσαρμοστεί σε τέσσερις διαφορετικές επιλογές. Ανάλογα την εξοπλιστική έκδοση θα κυμανθεί και το μέγεθος του ψηφιακού πίνακα οργάνων αλλά και της οθόνης του Infotainment. Ο πρώτος έρχεται σε 7 ή 12,3 ίντσες, ενώ η δεύτερη 9 ή 10,5 ίντσες. Επιπλέον υπάρχει ασύρματη λειτουργικότητα με Apple CarPlay και Android Auto και η Toyota έχει βελτιώσει το λογισμικό αναγνώρισης φωνής, ώστε να ανταποκρίνεται σε μια ποικιλία εντολών για λειτουργίες όπως ο έλεγχος του κλιματισμού.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις