Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
DS 3: Με πλουσιότερο εξοπλισμό και τρεις εκδόσεις
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

DS 3: Με πλουσιότερο εξοπλισμό και τρεις εκδόσεις

7/2/2024

Σε τρεις εκδόσεις προσφέρεται στην Ελλάδα το DS 3.
Πλούσιος εξοπλισμός στη βασική με πολλά συστήματα υποβοήθησης.
Σε βενζίνη, diesel και ηλεκτρικό έως 156 ίππους.
Με πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Σε τρεις εκδόσεις προσφέρεται στην Ελλάδα το DS

Με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό και τρεις νέες εκδόσεις προφέρεται στην ελληνική αγορά το DS 3, μετά την ανανέωση της γκάμας του γαλλικού μικρού SUV. Τρεις είναι πλέον οι διαθέσιμες εκδόσεις, ο λόγος για τις Bastille, Performance Line και Esprit De Voyage, την ώρα που το premium SUVάκι  έρχεται σε βενζίνη, diesel ή αμιγώς ηλεκτρικό.

Πλούσιος βασικός εξοπλισμός

Σε επίπεδο εξοπλισμού, στη νέα γκάμα του DS 3 ακόμα και στη βασική έκδοση Bastille, ο εξοπλισμός είναι πλήρης προσφέροντας: ηχομονωτικό παρμπρίζ, Οθόνη αφής 10,25 ιντσών για το infotainment, ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay και Android Auto, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό, αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέπτη, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, Keyless Start, σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, αυτόνομο φρενάρισμα, αναγνώριση των οδικών σημάτων, σκούρα κρύσταλλα, προβολείς LED, 8 αερόσακοι και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Πλήθος συστημάτων υποβοήθησης που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού

Εκτός από τον πλούσιο εξοπλισμό της εισαγωγικής έκδοσης, το DS 3 διαθέτει και πολλές τεχνολογίες που απλοποιούν τη ζωή του οδηγού κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Για παράδειγμα το στάνταρτ σύστημα Advanced Traction Control (προγράμματα οδήγησης σε χιόνι, λάσπη, άμμο) με Hill Descent Assist (σύστημα υποβοήθησης κατάβασης), συνδυαστικά με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τους τροχούς διαμέτρου 69 εκ βοηθούν στις διαδρομές εκτός ασφάλτου. Από κει και πέρα, το σύστημα Drive Asist ρυθμίζει την ταχύτητα και την απόσταση σε σχέση με το προπορευόμενο όχημα και τοποθετεί με ακρίβεια το DS 3 στη λωρίδα κυκλοφορίας που έχει επιλέξει ο οδηγός, ενεργώντας στο τιμόνι. Βέβαια, επιτρέπει στον οδηγό να ανακτήσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή. Παρών είναι και το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης DS Iris. Το διαισθητικό σύστημα Infotainment είναι πλήρως προσαρμόσιμο με widgets, προσφέρει 3D πλοήγηση, δωρεάν υπηρεσίες συνδεσιμότηταςκαι περιλαμβάνει έναν προσωπικό βοηθό, την IRIS, που αναγνωρίζει φυσική ομιλία. Επιπλέον υπάρχουν προβολείς Matrix LED Vision, όπως και το σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί.

Σε βενζίνη, diesel και ηλεκτρικό έως 156 ίππους

Το DS 3 εξοπλίζεται με μοτέρ βενζίνης, diesel, ενώ υπάρχει και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Ο γνωστός βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων PureTech προσφέρει 100 και 130 ίππους, ενώ παρών είναι και ο 1,5 diesel BlueHDi και ισχύ 130 ίππους. Όλοι οι θερμικοί κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8. Μαζί τους βρίσκεται και το ηλεκτρικό DS 3 E-Tense με 156 ίππους και 260 Nm ροπής, με την αυτονομία να ορίζεται στα 402 χλμ..

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις