Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε το νέο Toyota Yaris 1.5 των 125 ίππων

Διαβάστηκε από 28861 αναγνώστες - 2/1/2021

Το πιθανότερο να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που διαθέτει δίπλωμα οδήγησης και να μην γνωρίζει το Toyota Yaris. Το ιαπωνικό μικρό διαγράφει σπουδαία ιστορία εδώ και χρόνια, με πάνω από 4 εκατομμύρια πωλήσεις και αισίως περνάει στην τέταρτη γενιά του. Ανανεωμένο και πλήρως αλλαγμένο, συμπληρώνει τη φαρέτρα του για να αντεπεξέλθει στις νέες προκλήσεις του ανταγωνισμού. Μήπως όμως έχουμε ήδη νικητή;

Το απόλυτο, επί σειρά ετών, best seller μικρό της ελληνικής αγοράς μας συστήνει ένα νέο εαυτό, 100% δημιουργημένο επάνω στην φιλοσοφία «no more boring cars» που διατύπωσε ο CEO Akio Toyoda. Δοκιμάζουμε λοιπόν την 4η γενιά του Yaris με τον 1.500άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα των 125 ίππων, στην χειροκίνητη έκδοση του. Ας το ανακαλύψουμε.



Το νέο Yaris βασίζεται επάνω στη νέα πλατφόρμα TNGA GA-B και διαθέτει μήκος 3.940χλστ., μεταξόνιο στα 2.540χλστ. ενώ το ύψος του είναι 1.500χλστ. Συγκριτικά με την απερχόμενη γενιά είναι ελάχιστα πιο κοντό, αρκετά χαμηλότερο ενώ διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο αλλά και πλάτος (αμφότερα +50χλστ.) χαρίζοντας μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους.

Η σχεδίαση του, όπως θα δείτε και οι ίδιοι στις φωτογραφίες, είναι ιδιαίτερα επιβλητική και μυώδης, με τη μεγάλη μάσκα εμπρός και το ενιαίο πίσω πάνελ φώτων να είναι τα απόλυτα highlights. Η αλήθεια είναι όμως πως η στιλιστική του γραμμή κρύβει πολλά εντυπωσιακά στοιχεία, όπως οι φουσκωμένοι θόλοι των τροχών, το τράβηγμα των μπροστινών κολώνων αλλά και το μακρύτερο καπό. Φυσικά τα φωτιστικά σώματα είναι η υπογραφή κάθε μοντέλου, και έτσι και εδώ, τόσο τα εμπρός αλλά κυρίως τα πίσω, φωνάζουν Νέο Yaris από… μακριά.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις