Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Alfa Romeo Tonale: Η αρχή της αλλαγής
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Alfa Romeo Tonale: Η αρχή της αλλαγής

Διαβάστηκε από 21164 αναγνώστες - 22/7/2022

Η Alfa Romeo Tonale σηματοδοτεί τη νέα σελίδα που θέλει να γράψει η ιταλική εταιρία! Με νέο σχεδιαστικό DNA, οδηγοκεντρικό εσωτερικό, τεχνολογίες του σήμερα και αναβαθμισμένα μηχανικά σύνολα, το μικρομεσαίο SUV έρχεται να ξαναθυμίσει σε όλους τι εστί Alfa Romeo. Την αίγλη την έχει! Στο σύνολο όμως?

Alfa Romeo Tonale: Έρχεται να εξυψώσει όλη την εταιρία

Το νέο μικρομεσαίο SUV της Alfa Romeo, ονομάζεται Tonale και δεν είναι απλά ένα καινούργιο μοντέλο. Είναι το όχημα με το οποίο ο ιταλικός κολοσσός θέλει να αλλάξει επίπεδο και να ξαναβρεθεί στο πάνθεον της αυτοκίνησης, από το οποίο απουσιάζει αρκετό καιρό λόγω των οικονομικών προβλημάτων του. Στόχος του νέου μοντέλου της εταιρίας είναι να μπει σφήνα μεταξύ των premium μοντέλων της κατηγορίας και να αποτελέσει μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή, με δυνατά της όπλα τον εξηλεκτρισμένο χαρακτήρα της και την οδική της συμπεριφορά.

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Φτιαγμένη από χέρι Έλληνα, με κομψότητα που σε κερδίζει

Σχεδιασμένη από το χέρι του Αλέξανδρου Λιώκη, η Alfa Romeo Tonale θα μπορούσε εύκολα να γίνει ο ορισμός της λέξης «φινέτσα». Το μοντέλο βρύει από σμιλεμένες επιφάνειες με έντονες γραμμές που τονίζουν το μοντερνισμό της, χωρίς όμως να χάνει την εταιρική της ταυτότητα, έχοντας στοιχεία που αποτελούν φόρο τιμής τόσο στην ιστορία της όσο και στη χώρα προέλευσης, όπως τα χρώματα της Ιταλίας στους καθρέπτες.



Η κομψή, αλλά ταυτόχρονα επιβλητική εικόνα της αρχίζει από τον εμπρός πρόβολο που φιλοξενεί περήφανα το «Τrilobo», το μεγάλο θυρεό με τις χαρακτηριστικές γρίλιες, και τους λεπτούς Full LED Matrix 3+3 προσαρμοσμένους προβολείς που θυμίζουν παλιότερα θρυλικά μοντέλα. Το προφίλ του SUV είναι αρκετά δυναμικό, με την αισθητική του να είναι εμπνευσμένη από την Alfa Romeo GT, ενώ οι 20αρες ζάντες με το σκούρο φινίρισμα του αυτοκινήτου δοκιμής μας (έκδοση Edizione Speciale) φέρουν ίσως το πιο χαρακτηριστικό σχήμα που συναντάμε στην αυτοκινητοβιομηχανία, τις 5 μεγάλες οπές που αφήνουν σε κοινή θέα τις κατακόκκινες δαγκάνες.



Στο πίσω μέρος, την παράσταση κλέβουν τα φωτιστικά σώματα που ενώνονται μεταξύ τους με μια LED γραμμή, με το σχεδιασμό τους να θυμίζει τα εμπρός. Για να τονιστεί περισσότερη η SUV φύση της, η Tonale διαθέτει περιμετρικά προστατευτικά και ποδιές, υποδηλώνοντας ότι είναι έτοιμη και για εκτός ασφάλτου διαδρομές με σύμμαχο τα 15,6 εκ απόστασης από το έδαφος.