Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Επίσημη πρεμιέρα για τη νέα Lancia Ypsilon!
19 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Επίσημη πρεμιέρα για τη νέα Lancia Ypsilon!

15/2/2024

H πρώτη ηλεκτρική Lancia.
Με νέα σχεδίαση και ιταλική φινέτσα.
Καμπίνα με έμφαση στην πολυτέλεια και δύο οθόνες.
Ηλεκτρική με 156 άλογα, ακολουθεί και ήπια υβριδική έκδοση.

Αξιζει να μαθετε

H πρώτη ηλεκτρική Lancia

Ντεμπούτο έκανε η νέα Lancia Ypsilon, με την αρχή να γίνεται από την ειδική και περιορισμένη έκδοση, Cassina. Μόλις 1.906 μονάδες του συγκεκριμένου μοντέλου, θα κατασκευαστούν, πριν ακολουθήσουν οι στάνταρ, ηλεκτρικές και ήπια υβριδικές εκδόσεις. Η νέα Ypsilon έγινε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Lancia.

Με νέα σχεδίαση και ιταλική φινέτσα

Στην τέταρτη γενιά της, η Ypsilon στην έκδοση Cassina παρουσιάστηκε σε μια σκούρα απόχρωση του μπλε και με μια σειρά από μαύρες πινελιές, όπως η παχιά λωρίδα στο χείλος του καπό με το όνομα της μάρκας «Lancia» πάνω της. Από κάτω υπάρχουν τρεις λεπτές λωρίδες LED, ενώ οι προβολείς βρίσκονται στις δύο άκρες του μπροστινού προφυλακτήρα, ο οποίος διακοσμείται με έναν μεγάλο κεντρικό αεραγωγό και δύο μικρότερους κάθετους, δεξιά κι αριστερά. Το πίσω μέρος διαθέτει κυκλικά φώτα, προερχόμενα από την Lancia Stratos, τα οποία φέρουν εντός τους δύο οριζόντια «Υ» ως φωτιζόμενη «υπογραφή».
 
Σε ότι αφορά τις διαστάσεις της νέας Ypsilon, έχει μήκος 4,08 μέτρα, πλάτος 1,76 μέτρα και ύψος 1,44 μέτρα. Αυτές οι διαστάσεις αντιπροσωπεύουν αύξηση 240 χιλιοστά σε μήκος, 120 χιλιοστά σε πλάτος και μείωση 70 χιλιοστά σε ύψος σε σύγκριση με το σημερινό μοντέλο. Το βάρος της ηλεκτρικής Lancia Ypsilon ανέρχεται στα 1.584 κιλά.

Καμπίνα με έμφαση στην πολυτέλεια και δύο οθόνες

Η καμπίνα της νέας Ypsilon δημιουργήθηκε με σκοπό να θυμίζει ιταλικό σαλόνι και αυτός είναι ο λόγος που η Lancia συνεργάστηκε με την Cassina, μια ιταλική μάρκα επίπλων υψηλής ποιότητας, η οποία συνέβαλε στην επιλογή υλικών και χρωμάτων. Τα βελούδινα καθίσματα και η κυκλική κεντρική κονσόλα που θυμίζει τραπεζάκι σαλονιού, είναι δύο από τα highlights. Η νέα Ypsilon εξοπλίζεται επίσης με δύο οθόνες 10,25 ιντσών, μία ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και ακόμα μία για το σύστημα infotainment. Το τελευταίο θα ονομάζεται SALA (Sound Air Light Augmentation). Το σύστημα ψυχαγωγίας της νέας Ypsilon έχει σχεδιαστεί για να μπορούν οι χρήστες να αλληλεπιδράσουν μαζί του αγγίζοντας την οθόνη ή χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές.

Ηλεκτρική με 156 άλογα, ακολουθεί και ήπια υβριδική έκδοση

Η αμιγώς ηλεκτρική Lancia Ypsilon είναι εξοπλισμένη με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά, απόδοσης 156 ίππων και 260 Nm ροπής. Η ενέργεια αντλείται από μια μπαταρία 51 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία (WLTP) έως και 403 χιλιόμετρα. Όταν συνδέεται σε φορτιστή DC, η μπαταρία μπορεί να φτάσει από το 20 στο 80 τοις εκατό σε 24 λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί πως προσεχώς αναμένουμε και μία ήπια υβριδική έκδοση που θα είναι το τελευταίο μοντέλο της Lancia με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αφού στην πορεία η ιταλική φίρμα θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική. Η Ypsilon Hybrid αναμένεται να εξοπλιστεί με έναν ήπια υβριδικό τρικύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις